Η άγρια κι απόκοσμη ομορφιά του όρους Roraima (Video)

Το όρος Roraima

Με υψόμετρο μόλις 2.810 μέτρων, το όρος Roraima, που εκτείνεται στα σύνορα μεταξύ Βενεζουέλας-Βραζιλίας και Γουιάνας, βρίσκεται περίπου στη μέση της λίστας των ψηλότερων βουνών της Νότιας Αμερικής.

Παρόλα αυτά, η ανάβαση στην επιτραπέζια κορυφή του, που υψώνεται απότομα πάνω από το καταπράσινο τροπικό δάσος που την περιβάλλει, μόνο εύκολη υπόθεση δεν είναι.

Στην κορυφή του ευδοκιμεί ένα οικοσύστημα μοναδικό στην γύρω περιοχή, συμπεριλαμβανομένων και ορισμένων ειδών ζώων που μόνο εκεί μπορείς να τα απαντήσεις.

Στο video που ακολουθεί, θα περπατήσουμε μαζί μια παρέα πεζοπόρων σε μια διαδρομή περιπέτειας και εξερεύνησης ενός μέρους που αποτέλεσε την πηγή έμπνευσης του Arthur Conan Doyle για το «The Lost World».

Βέποντας κανείς αυτό το video, υπέροχες εικόνες από αυτό το «ιδιαίτερο» βουνό θα κατακλύσουν την οθόνη του υπολογιστή του, ενώ δεν μπορείς να μην παρατηρήσεις την ευτυχία που ζωγραφίζεται στα πρόσωπα αυτών των ανθρώπων που είχαν την τύχη να εξερευνήσουν την άγρια και απόκοσμη ομορφιά του.

Περισσότερες πληροφορίες για το όρος Roraima μπορείτε να δείτε ΕΔΩ

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...