Η λίμνη Moraine και η “Κοιλάδα των Δέκα Κορυφών”

Η “Κοιλάδα των Δέκα Κορυφών” (Valley of the Ten Peaks) είναι μια κοιλάδα στο Εθνικό Πάρκο Banff στην Αλμπέρτα του Καναδά, η οποία αποτελείται από δέκα εντυπωσιακές χιονισμένες βουνοκορφές και περιλαμβάνει επίσης και μια λίμνη την «Moraine Lake».

Η συγκεκριμένη αλπική λίμνη βρίσκεται σε υψόμετρο 1.885 μέτρα, έχει έκταση 120 στρέμματα και μέγιστο βάθος 14 μέτρα.

Τροφοδοτείται με νερό που προέρχεται από το λιώσιμο των πάγων και το μαγικό της χρώμα αλλάζει ανάλογα με το φως του ήλιου και την αντανάκλασή του πάνω στα βουνά.

Η «Κοιλάδα με τις δέκα κορυφές» αποτελεί φυσικό ορόσημο του Καναδά και έναν πολύ δημοφιλή προορισμό επισκεπτών.

Το πανέμορφο τοπίο με τα άλλοτε τιρκουάζ άλλοτε πιο ανοιχτά γαλάζια χρώματα της λίμνης το κάνουν να μοιάζει με παραμυθένιο σκηνικό.

Η καθεμιά από τις δέκα κορυφές έχει βέβαια το όνομά της αλλά είναι ορατές επίσης και άλλες κορυφές εκτός από τις συγκεκριμένες δέκα.

Η ονομασία «Δέκα Κορυφές» δόθηκε αρχικά από έναν εξερευνητή της περιοχής, τον Samuel Allen ο οποίος συνήθιζε να τις ονομάζει με αριθμούς.

Τα ονόματα των κορυφών είναι τα εξής, όπως απαριθμούνται από τα ανατολικά προς τα δυτικά:

Οι επισκέπτες που φτάνουν στην περιοχή, εκτός από το πανέμορφο τοπίο, μπορούν επίσης να κάνουν πεζοπορία σε διάφορες διαδρομές γύρω από τη λίμνη.

Το Μονοπάτι Rockpile για παράδειγμα κατά μήκος της λίμνης Moraine φτάνει σε υψομετρική διαφορά τα 24 μέτρα και η θέα της λίμνης από την κορυφή του είναι ένα από τα πιο φωτογραφημένα σημεία στον Καναδά.

Οι αντικατοπτρισμοί που κάνουν οι δέκα κορυφές πάνω στη λίμνη είναι μοναδικοί και εντυπωσιακοί.

Ανάλογα βέβαια με την εποχή δημιουργούν μια διαφορετική εικόνα που καθηλώνει τους απλούς επισκέπτες αλλά και τους φωτογράφους που φτάνουν στο σημείο για να απαθανατίσουν τα σκηνικά.

Θέση στο χάρτη

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...