Καλωσόρισμα του χειμώνα από την Πάρνηθα

“Έρχεται ο πιο ψυχρός χειμώνας της τελευταίας δεκαετίας” – “Ετοιμαστείτε για τον πιο άγριο χειμώνα των τελευταίων 100 ετών” – “Πολικές θερμοκρασίες.

Προετοιμαστείτε για τον πιο σκληρό χειμώνα των τελευταίων ετών” – “Ο πιο βαρύς χειμώνας της τελευταίας δεκαετίας εκτιμάται ότι θα είναι ο εφετινός για τα Βαλκάνια και τη χώρα μας.

Ήδη από τις 22 Οκτωβρίου έχουν σημειωθεί αρκετές χιονοπτώσεις στις ορεινές περιοχές, ενώ οι θερμοκρασίες που καταγράφονται είναι πιο χαμηλές σε σύγκριση με τις αντίστοιχες των προηγούμενων ετών”….

Ένα μικρό δείγμα από τις πομπώδεις και μελοδραματικές ανακοινώσεις των Μ.Μ.Ε. προς τα τέλη του περασμένου Οκτώβρη σχετικά με τον επερχόμενο Αρμαγεδδώνα.

Κι ύστερα…. μάπα το καρπούζι!!! Σαν δεν ντρέπεται αυτός ο βρωμογεροχειμώνας να αρνείται πεισματικά να διαβεί το κατώφλι των συνόρων της χώρας μας, για να δικαιώσει τους απανταχού τρομολάγνους μετεωμπαρουφολόγους.

Λίγη σοβαρότητα και μέτρο δεν έβλαψαν ποτέ κανέναν. Ας μάθουμε, επιτέλους, να δίνουμε την αξία που αρμόζει σε ό,τι βλέπουμε, ακούμε και νιώθουμε.

Και στο κάτω κάτω, ο χειμώνας είναι μια υπέροχη εποχή του χρόνου, ειδικά για μας τους ορειβάτες και τους λάτρεις των βουνών, και βαριέμαι να εξηγήσω γιατί.

Κάθε χρόνο, τέτοιες μέρες, συνηθίζω να ανεβάζω ένα video από ένα χειμερινό βουνό. Είναι το δικό μου καλωσόρισμα στον γεροχειμώνα.

Φέτος, έφτιαξα ένα video με φωτογραφίες από μια “επική” ανάβαση στις χιονισμένες “αλπικές” πλαγιές της Πάρνηθας ένα ηλιόλουστο πρωινό του Φλεβάρη.

Όποτε, λοιπόν, αποφασίσει ο χειμώνας να μας έρθει, καλώς να ορίσει, γιατί όπως λέει και η λαϊκή σοφία:

“Ο χειμώνας αν δεν πιάσει κι ο χιονιάς αν δεν πλακώσει,
ούτε λάδι ούτε στάρι ούτε ανθούς η γη θα δώσει”

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...