Τα 10 καλύτερα treks στον κόσμο

Όταν έρχεται η ώρα της επιλογής ενός προορισμού για την επόμενη πεζοπορική περιπέτεια, ο πλανήτης προσφέρει τόσες πολλές επιλογές που οι ενδιαφερόμενοι πολύ εύκολα χάνουν τον μπούσουλα.

Παρακάτω θα σας παρουσιάσουμε τα 10 καλύτερα treks (κατά την προσωπική μας άποψη) ανά τον κόσμο, και… όσοι πιστοί προσέλθετε!!!

Για κάθε πεζοπορική διαδρομή έχουμε συμπεριλάβει κάποιες σημαντικές λεπτομέρειες, όπως η διάρκεια, ο βαθμός δυσκολίας, η γεωγραφική απομόνωση, η καταλληλότερη εποχή, η διαμονή και φυσικά το κόστος.

Ελπίζουμε το παρόν άρθρο να φανεί χρήσιμο στους επίδοξους εξερευνητές των εξαιρετικών πεζοπορικών διαδρομών που διαθέτει ο πλανήτης μας.

Χωρίς άλλη καθυστέρηση, ακολουθούν τα 10 καλύτερα treks στον κόσμο:

1) Gokyo και Everest Base Camp trek, Nepal

Το Everest Base Camp trek είναι ίσως το σημαντικότερο trek στον κόσμο. Σας προσφέρει την εμπειρία να περπατήσετε στη σκιά του ψηλότερου βουνού του κόσμου και να γνωρίσετε την πιο παρθένα, ίσως, τοπική κουλτούρα, όπως είναι αυτή των Sherpas.

Μπορείτε να επισκεφτείτε τη λίμνη Gokyo και το Gokyo Ri, ένα από τα καλύτερα σημεία, απ’ όπoυ μπορείτε να απολαύσετε το πανόραμα των βουνοκορφών των Ιμαλαϊων σε όλο τους το μεγαλείο.

Έτσι, αν “τα βουνά σας καλούν” (“the mountains are calling”), τότε το Gokyo και το Everest Base Camp trek είναι ανεπιφύλακτα το ιδανικό πεζοπορικό μονοπάτι.

2) Manaslu Circuit, Nepal

Μέρα με τη μέρα, χρόνο με το χρόνο το Manaslu Circuit γίνεται όλο και πιο δημοφιλές και αποτελεί μια πολύ αξιόλογη εναλλακτική του πάλαι ποτέ διάσημου Annapusna Circuit.

Η διαδρομή άνοιξε για πεζοπορία το 1991. Πρόκειται για μια απαιτητική διαδρομή και απευθύνεται σε έμπειρους πεζοπόρους που αναζητούν μια ιδιαίτερη εμπειρία στα Ιμαλάια.

Θα πρέπει να διασχίσετε το πέρασμα Larke σε υψόμετρο 5.163 μ., έχοντας ήδη καλύψει 4.500 μέτρα υψομετρικής διαφοράς ανάβασης, από το σημείο εκκίνησης στο Arughat. Το συνιστούμε ανεπιφύλακτα!

3) Inca Trail to Machu Pichu, Peru

Το Inca Trail στο Περού είναι η πιο δημοφιλής πεζοπορική διαδρομή στη Νότια Αμερική και εμφανίζεται σταθερά στη λίστα των top διαδρομών στον κόσμο.

Πεζοπορώντας κατά μήκος ενός γραφικού ορεινού ανάγλυφου, θα διασχίσετε καταπράσινα δάση και υποτροπικές ζούγκλες με αμέτρητα αρχαιολογικά μνημεία των Ίνκας.

Στο τέλος του trek, φτάνετε στο διάσημο Machu Pichu, την μαγευτική χαμένη πόλη των Ίνκας.

4) Mount Kilimanjaro, Tanzania

Ανεβαίνοντας στο εντυπωσιακό υψόμετρο των 5.895 μ. της κορυφής του Κιλιμάντζαρου στην Τανζανία, θα ζήσετε την απόλυτη εμπειρία της εκπληκτικής θέας που προσφέρει η στέγη της Αφρικής.

Ένα trek στο Κιλιμάντζαρο, μέσω οποιασδήποτε από τις διαθέσιμες διαδρομές, θα σας μεταφέρει στην καρδιά της φυσικής ομορφιάς της Αφρικής. Αξία ανεκτίμητη!

5) Torres del Paine, Chile

Πρόκειται για μια κυκλική διαδρομή 84 χλμ. που διαρκεί μέχρι 10 ημέρες. Το Torres del Paine αποτελεί την επιτομή της απόλυτης πεζοπορικής εμπειρίας της Νότιας Αμερικής.

Με άγρια κι επιβλητικά βουνά, φωτεινούς μπλε παγετώνες και εξωτικά ζώα στις πλαγιές των λόφων, η διαδρομή αυτή είναι μια πραγματική γιορτή για τους λάτρεις της πεζοπορίας.

6) Huayhuash Circuit, Peru

Πιο απαιτητική από το Inca Trail, αυτή η πεζοπορική διαδρομή στο Περού είναι ιδανική για εκείνους τους πεζοπόρους που αναζητούν την περιπέτεια μέσα στη γαλήνια και ανέγγιχτη φύση.

Περπατώντας και κατασκηνώνοντας για πάνω από 2 εβδομάδες σε ένα έντονο ορεινό ανάγλυφο, με υψόμετρα άνω των 4.000 μέτρων, θα έχετε τη δυνατότητα να θαυμάσετε τις υπέροχες κορυφές που σας τριγυρίζουν.

Οι καταγάλανες παγωμένες λίμνες είναι μια ιδιαίτερη απολαυστική εμπειρία για σκληραγωγημένους πεζοπόρους.

Το Cordillera Blanca Circuit, που δεν απέχει πολύ από το Cordillera Huayhuash, είναι επίσης μια πολύ δημοφιλής πεζοπορική διαδρομή.

7) Haute Route, France – Switzerland

Πρόκειται για μια πεζοπορική διαδρομή μήκους 200 χλμ. διαμέσου των γαλλικών και ελβετικών Άλπεων. Θα σας μπάσει στην καρδιά των Άλπεων, με τις αμέτρητες ψηλές κορυφές και τους παγετώνες, που θα συντροφεύουν το ταξίδι σας.

Μια περιπέτεια στα ευρωπαϊκά βουνά, που κάθε χρόνο προσελκύει εκατοντάδες πεζοπόρους.

8) Snowman trek, Bhutan

Μια δύσκολη διαδρομή στα Ιμαλάια του Μπουτάν. Το Snowman trek είναι μια μεγάλη πρόκληση για τους πεζοπόρους που αναζητούν μια αξέχαστη περιπέτεια στα Ιμαλάια.

Το μενού περιλαμβάνει πεζοπορία και κατασκήνωση σε μεγάλο υψόμετρο για πάνω από 3 εβδομάδες, ενώ ταυτόχρονα απολαμβάνετε τη μαγευτική θέα των γύρω βουνοκορφών.

Πριν ξεκινήσετε για το Μπουτάν, βεβαιωθείτε ότι είστε σωματικά ικανός και έχετε επαρκή εμπειρία για ένα πολυήμερο (και πολυέξοδο) trekking σε απομονωμένες περιοχές με έντονο και σκληρό ανάγλυφο.

9) Overland track, Australia

Το Overland track στην Τασμανία είναι ένα μεγαλειώδες αυστραλιανό trekking με ποικίλο ανάγλυφο, που περιλαμβάνει καταρράκτες, βουνά, λίμνες και μια μεγάλη ποικιλία από εξωτικά είδη χλωρίδας και πανίδας.

Απλά, φανταστείτε τον εαυτό σας να χαλαρώνει δίπλα σε μια δροσερή ορεινή λίμνη, θαυμάζοντας το τοπίο και χαζεύοντας την αντανάκλαση των χιονισμένων κορυφών στο νερό. Το Overland track προσφέρει όλα αυτά και πολλά περισσότερα.

10) Pays Dogon, Mali

Διάσημο για τα απομονωμένα του χωριά, το Pays Dogon στο Μάλι είναι όχι μόνο μια αυθεντική εμπειρία της αφρικανικής φύσης, αλλά και μια πολιτιστική απόλαυση.

Οι πεζοπόροι ουν την τύχη να έρθουν σε άμεση επαφή τόσο με τους ντόπιους ιθαγενείς όσο και με τον αφρικανικό πολιτισμό. Αξέχαστη εμπειρία!

Χάρτης

Πηγή
trekbooking.com

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...