Το #project360 της εταιρείας Mammut κατακτά το Everest

 

Ένα νέο ορόσημο στην ιστορία της εικονικής ορειβασίας γιορτάστηκε αυτή την εβδομάδα, καθώς τέσσερις Νεπαλέζοι οδηγοί βουνού -οι Lakpa Sherpa, Pemba Rinji Sherpa και οι βοηθοί τους Ang Kaji Sherpa και Kusang Sherpa- έγιναν οι πρώτοι άνθρωποι στον κόσμο που φωτογράφησαν όλη τη Νότια διαδρομή μέχρι την κορυφή του Everest με τη χρήση μιας κάμερας 360º για λογαριασμό του #project360 της εταιρείας Mammut.

Αιχμαλωτίζοντας την εκπληκτική θέα από το υψηλότερο βουνό του κόσμου, το #project360 της Mammut παίζει πρωτοπόρο ρόλο, φέρνοντας στα σαλόνια των ανθρώπων την εμπειρία της πραγματικής ζωής στο Everest, την ομορφιά αλλά και τους κινδύνους της ανάβασης, χωρίς ειδικά εφέ, animations και ψηφιακά μορφοποιημένες εικόνες.

Σήμερα, ο καθένας μπορεί να περπατήσει και να αναρριχηθεί εικονικά στην θεαματική διαδρομή της Νότιας πλευράς του Everest, απολαμβάνοντας τις πανοραμικές φωτογραφίες 360º στο

http://project360.mammut.ch

Επιπλέον, όλα τα εμβληματικά περάσματα του Everest έχουν αναδειχθεί με αντιπροσωπευτικά video και πληθώρα χρήσιμων πληροφοριών.

 

Ένας προσωπικός θρίαμβος των τεσσάρων Sherpas, ένα ορόσημο στην ιστορία της εικονικής ορειβασίας και ένα θριαμβευτικό αποκορύφωμα του #project360 της Mammut.

Φωτογραφίες: Matthias Taugwalder / #project360

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...