Καρυά Αργολίδας

Η Καρυά είναι ορεινό χωρίο της Αργολίδας. Βρίσκεται σε υψόμετρο 700 μέτρων και είναι χτισμένο στους πρόποδες του Αρτεμισίου όρους.

Κατοικούν περίπου 160 κάτοικοι που ασχολούνται με την κτηνοτροφία και την παραγωγή ελαιολάδου. Απέχει 20 χλμ από το Άργος. Περίπου 7 χλμ. από το χωριό, στο Μπρακατσάκι, υπάρχει πηγή με δροσερό κρυστάλλινο νερό να ξεδιψάσετε.

Το μεγαλοχώρι της Καρυάς είχε κάποτε 1.299 κατοίκους. Κτηνοτροφία, αμπέλια, χωράφια και ελιές οι ασχολίες τους. Ο Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος, η μητρόπολη της Καρυάς, προσελκύει ακόμα και σήμερα στις 29 Αυγούστου πολύ κόσμο.

Τα τελευταία χρόνια, καθώς τα παλαιά σπίτια ένα – ένα ανακαινίζονται από ντόπιους, που επιστρέφουν στα πάτρια, και από ξένους που τ’ αγοράζουν, το χωριό αποκτάει όψη σύγχρονου θέρετρου με μαγαζιά και την πλατεία στο κέντρο του, που διαμορφώθηκε πρόσφατα με πελεκητές πέτρες.

Το χωριό έλαβε τεράστια δημοσιότητα από τα μέσα της δεκαετίας 2000 και έπειτα καθώς επιλέχτηκε ως τόπος για τα γυρίσματα της επιτυχημένης ελληνικής κωμικής σειράς “Το καφέ της Χαράς”, παραγωγής του Ομίλου ANT1. Έτσι μέχρι σήμερα παραμένει άτυπα γνωστό και με την ονομασία “Κολοκοτρωνίτσι”.

Θέση στο χάρτη

Από την Καρυά ξεκινάει μια όμορφη ορειβατική διαδρομή προς την κορυφή του Αρτεμισίου όρους. Λεπτομέρειες της διαδρομής μπορείτε να δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:

Στο Αρτεμίσιο με τον επιβλητικό κώνο της κορυφής του

ΜΑΙΝΑΛΟ – ΑΡΤΕΜΙΣΙΟ • ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ 1:40.000

Περιγραφή
Πεζοπορικός χάρτης για τα βουνά της Αρκαδίας: Μαίναλο, Φαρμακάς, Αρτεμίσιο και την περιοχή του Λούσιου σε κλίμακα 1:40.000.
Η διαδρομή του Menalon Trail με περιγραφές ανά μέρα, υψομετρική διαφορά, απόσταση και χρόνο διαδρομής. Περιλαμβάνει τα μονοπάτια γύρω από τους οικισμούς.

Χαρακτηριστικά
Εκδότης: Ανάβαση
Έτος έκδοσης: 2020
Κωδικός χάρτη: 8.5
Κλίμακα: 1:40.000

Για την ηλεκτρονική αγορά του χάρτη κάντε κλικ στην παρακάτω εικόνα

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...