Μεγάλο Χωριό Ευρυτανίας

Το Μεγάλο Χωριό, επίσημα Μέγα Χωρίον, είναι ορεινό χωριό του Νομού Ευρυτανίας. Είναι κτισμένο μέσα σε πυκνό ελατοδάσος σε υψόμετρο 720 μέτρων στις πλαγιές της Καλιακούδας.

Υπάγεται στον καλλικρατικό Δήμο Καρπενησίου, ενώ μέχρι το 2010 αποτελούσε την έδρα του καποδιστριακού Δήμου Ποταμιάς. Απέχει 17 χλμ από το Καρπενήσι.

Ο πληθυσμός του σύμφωνα με την απογραφή του 2011 ανέρχεται σε 219 κατοίκους. Τα τελευταία χρόνια το χωριό γνωρίζει μεγάλη τουριστική ανάπτυξη και αποτελεί έναν από τους κορυφαίους χειμερινούς τουριστικούς προορισμούς.

Οι χιονισμένες ελατοσκέπαστες πλαγιές της Καλιακούδας

Η πλατεία του χωριού με το πλατάνι προσφέρει θέα προς την κοιλάδα του ποταμού Καρπενησιώτη και τις κορυφές της Χελιδώνας.

Πόλος έλξης για τους επισκέπτες αποτελεί και το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο με πλούσια εκθέματα λαϊκής τέχνης, εκκλησιαστικά κειμήλια, εργαλεία παραδοσιακών επαγγελμάτων κ.ά. Γύρω από το Μεγάλο Χωριό και μέσα στο δάσος υπάρχουν διάσπαρτα εξωκλήσια, που αξίζει να επισκεφτείτε.

Από το Μεγάλο Χωριό ξεκινάει το μονοπάτι που θα σας ανεβάσει στο καταφύγιο και στη συνέχεια στην κορυφή της επιβλητικής Καλιακούδας.

Θέση στο χάρτη

ΟΡΕΙΝΗ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ – ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟ – ΒΕΛΟΥΧΙ – ΚΑΛΙΑΚΟΥΔΑ • ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ 1:50.000

Περιγραφή
Πεζοπορικός χάρτης για την Ορεινή Ναυπακτία, το Παναιτωλικό, το Βελούχι, την Καλιακούδα και τη Νότια Ευρυτανία σε κλίμακα 1:50.000.
Τα βουνά της Ευρυτανίας Βελούχι, Χελιδόνα, Καλιακούδα και το Παναιτωλικό στη μία όψη, και στην άλλη η βουνοθάλασσα της Ορεινής Ναυπακτίας, όπου ξεμυτίζουν ο Άννινος, η Τσεκούρα, ο Αρδίνης και το Τσακαλάκι. Στις προτεινόμενες διαδρομές θα βρείτε αναβάσεις στις κορυφές αλλά και όμορφες πεζοπορίες από χωριό σε χωριό ή προς κάποιο γεφύρι, καταρράχτη, ξεχασμένο μοναστήρι.

Χαρακτηριστικά
Εκδότης: Ανάβαση
Έτος έκδοσης: 2019
Κωδικός χάρτη: 2.4
Κλίμακα: 1:50.000

Για την ηλεκτρονική αγορά του χάρτη κάντε κλικ στην παρακάτω εικόνα

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...