Το καταφύγιο Φλαμπούρι στην Πάρνηθα

Το καταφύγιο “Φλαμπούρι”

Στην Πάρνηθα, στη θέση Φλαμπούρι και σε υψόμετρο 1.158 μ., βρίσκεται το Καταφύγιο “Φλαμπούρι”, του Ορειβατικού Συλλόγου Αχαρνών. Γλιτώνοντας από τα τραγικά γεγονότα των πυρκαγιών του καλοκαιριού 2007, βρίσκεται πνιγμένο στα έλατα, με θέα μαγευτική, προς τις κορφές της Εύβοιας και της Πελοποννήσου, αλλά και του λεκανοπεδίου της Αττικής.

Είναι ένας χώρος που αν και τόσο κοντά στην Αθήνα, είναι τόσο μακριά από τη ρουτίνα της καθημερινότητας. Σας προσφέρει την δυνατότητα να χαλαρώσετε στην φύση και τον καθαρό αέρα, που σας προσφέρει το μοναδικό ελατόδασος της Αττικής, μέσα στον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας. Απολαύστε τον καφέ σας και το φαγητό σας και πάρετε μέρος, σε μία από τις πολλές δραστηριότητες που οργανώνουν οι υπεύθυνοι του καταφυγίου στην ευρύτερη περιοχή του δρυμού της Πάρνηθας.

Το Φλαμπούρι ηλεκτροδοτείται από μπαταρίες, που φορτίζουν από την ηλιακή ενέργεια (φωτοβολταϊκά), ενώ όταν παραστεί ανάγκη από γεννήτρια. Θερμαίνεται από θερμοδυναμικό τζάκι και σώματα καλοριφέρ, προσπαθώντας για τη λιγότερη δυνατή ρύπανση της ατμόσφαιρας, εξοικονομώντας ενέργεια με τρόπους, φιλικούς προς το περιβάλλον. Σκεφτείτε ότι ανά έτος, για κάθε 1kw ενέργειας που απαιτείται από τον καθένα μας, η ρύπανση στην ατμόσφαιρα είναι 1,4 τόνοι διοξειδίου.

Διαθέτει οργανωμένη κουζίνα και προσφέρει φρεσκομαγειρεμένα σπιτικά φαγητά, γλυκά και ροφήματα. Μπορείτε επίσης να διανυκτερεύσετε στον επάνω όροφο του καταφυγίου σε ένα χώρο άνετο και ζεστό, με ξύλινο πάτωμα και ξύλινη οροφή, κάνοντας έναν αναζωογονητικό και ξεκούραστο ύπνο. Παρέχονται στρώματα μαξιλάρια και κουβέρτες ενώ είναι απαραίτητο να φέρετε υπνόσακο ή σεντόνια και μαξιλαροθήκη.

Ανοιχτά:
Όλο το χρόνο τα Παρασκευοσαββατοκύριακα και τις επίσημες αργίες.
Καθημερινές κατόπιν συνεννόησης. Το Πάσχα και τον Αύγουστο είναι κλειστό.

Παρασκευή: 11:00-22:00
Σάββατο: 08:30-22:30
Κυριακή: 08:30-19:00

Τηλέφωνα επικοινωνίας:
210 24 646 66
Φαξ: 2106810826
Κινητό: 6972256215
Ώρες επικοινωνίας: 11:00-17:00

Θέση στο χάρτη

Πηγή
flabouri.gr

ΠΑΡΝΗΘΑ • ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ 1:25.000

Περιγραφή
Πεζοπορικός χάρτης για την Πάρνηθα σε κλίμακα 1:25.000.
Η Πάρνηθα αποτελεί τον ιδανικό προορισμό κοντά στην Αθήνα για μια ημερήσια εκδρομή ή για μια σύντομη διάσχιση. Και ποιος δεν έχει περπατήσει από το Τελεφερίκ (ή το Καζίνο) μέχρι το καταφύγιο Μπάφι; Δεν έχει κατέβει έστω μια φορά τη Χούνη; Από τις αγαπημένες διαδρομές είναι η κόψη Φλαμπούρι γιατί είναι τόσο άγρια και απότομη που έχει κανείς την τάση να ξεχάσει πόσο κοντά είναι στην πόλη!

Χαρακτηριστικά
Εκδότης: Ανάβαση
Έτος έκδοσης: 2018
Κωδικός χάρτη: 1.1
Κλίμακα: 1:25.000

Για την ηλεκτρονική αγορά του χάρτη κάντε κλικ στην παρακάτω εικόνα

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...