Αγνοούνται δυο ορειβάτες στην Πάρνηθα γιατί δεν εμφανίστηκαν στην πρεμιέρα του Star Wars

Δύο νεαροί ορειβάτες από την Αθήνα δηλώθηκαν αγνοούμενοι την Πέμπτη το βράδυ, καθώς δεν εμφανίστηκαν στην πρεμιέρα της νέας ταινίας «Star Wars: Η Δύναμη Ξυπνάει».


Στενός φίλος των ορειβατών ανέφερε ότι οι δυο νεαροί, φαν των ταινιών Star Wars, είχαν υποστεί ψυχολογικό σοκ στα μέσα Νοεμβρίου, όταν πληροφορήθηκαν ότι η Ελλάδα θα ήταν η μόνη χώρα στον πλανήτη που η νέα ταινία του Star Wars θα κυκλοφορούσε με μια εβδομάδα καθυστέρηση.

Έκτοτε επιδόθηκαν σε έναν τιτάνιο αγώνα μέσω των social media προκειμένου να ασκήσουν πιέσεις στην εταιρεία διανομής για να αναθεωρήσει την απόφασή της, οι οποίες όμως απέβησαν άκαρπες.

Όσο η ημέρα της επίσημης πρεμιέρας πλησίαζε, και το άγχος της προσμονής κόντευε να τους πνίξει, αποφάσισαν την Πέμπτη το πρωί, ανήμερα της πρεμιέρας, να χαλαρώσουν με μια ήπια ορειβατική εξόρμηση στην Πάρνηθα, ενώ αναμένονταν να επιστρέψουν το απόγευμα, προκειμένου να μη χάσουν την πρώτη προβολή της αγαπημένης τους ταινίας.

Το γεγονός ότι δεν εμφανίστηκαν στο σινεμά αλλά και ότι δεν υπήρχε καμία επικοινωνία μαζί τους, θορύβησε τους οικείους τους στην Αθήνα, οι οποίοι αμέσως ενημέρωσαν την Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε άμεσα το πυροσβεστικό κλιμάκιο Θρακομακεδόνων, το οποίο ξεκίνησε επίγειες έρευνες με δύο ομάδες. Η μία ομάδα ξεκίνησε τις έρευνες από το ρέμα της Χούνης, ενώ η δεύτερη από το ρέμα Αγίας Τριάδας. Οι συνθήκες ήταν ιδιαίτερα δυσχερείς λόγω των ισχυρών ανέμων και της χαμηλής ορατότητας που επικρατούσαν στο βουνό.

Τελικά, οι έρευνες της πυροσβεστικής είχαν αίσιο τέλος. Τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, ανήμερα των Χριστουγέννων, οι δυο νεαροί εντοπίστηκαν σώοι στο Mont Parnes, στην αίθουσα με τους κουλοχέρηδες.

Οι δυο ορειβάτες, με έκδηλη την αμηχανία και τη ντροπή ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους, αποκάλυψαν στους πυροσβέστες ότι, εκτός από το Star Wars, είναι εθισμένοι και στον τζόγο. Mιας κι ο καιρός δεν ήταν ιδανικός για ορειβασία, είπαν να σκοτώσουν την ώρα τους στο καζίνο.

Εκτός από την αίσθηση του χρόνου, έχασαν κι όλα τους τα λεφτά στη ρουλέτα, φτάνοντας στο σημείο -μάλιστα- να πουλήσουν στη μαύρη ακόμη και τα εισιτήρια για το Star Wars. M’ αυτά τα χρήματα έπαιζαν τώρα στους κουλοχέρηδες προκειμένου να ρεφάρουν.

Οι οικογένειες των δυο νέων είναι αποφασισμένες να στείλουν τα παιδιά τους σε ειδικά κέντρα απεξάρτησης τόσο από τον τζόγο όσο και από τη μανία του Star Wars. Όσο για τον εθισμό τους στην ορειβασία; Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά. Αγιάτρευτη η αρρώστια της ορειβασίας.

Καλά Χριστούγεννα και Καλή Πρωτοχρονιά σε όλους τους βουνόφιλους.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...