Ανασκόπηση 2019: Οι πιο δημοφιλείς φωτογραφίες από ελληνικά βουνά στο Facebook

Βρισκόμαστε στο κατώφλι για το 2020 και κάνουμε μια φωτογραφική ανασκόπηση της χρονιάς που σε λίγες μέρες μας αποχαιρετά.

Το 2019, αν μη τι άλλο, ήταν μια χρονιά ορόσημο για την σωτηρία του ορεινού πλούτου της χώρας μας, ο οποίος απειλείται από την βάναυση επέλαση της “πράσινης” ανάπτυξης, που προς όφελος ελάχιστων διεθνών και εγχώριων επιχειρηματικών ομίλων, επιχειρεί να ισοπεδώσει ορεινές περιοχές ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους.

Όποιος δεν έχει περπατήσει στα μονοπάτια της μύησης στα «μεγάλα μυστήρια των ορεινών όγκων», δεν μπορεί να δει την πραγματική τους διάσταση και σημασία. Η ομορφιά των βουνών δεν γίνεται αντιληπτή μόνο με το μάτι, αλλά με όλα τα αισθητήρια όργανα.

Ένας άνθρωπος που έχει περιστασιακή επαφή με τα βουνά, δύσκολα θα κατανοήσει το μεγαλείο τους. Γι’ αυτόν θα είναι απλώς ένας βραχώδης ξερότοπος χωρίς καμία αισθητική και οικολογική αξία.

Αν οι άνθρωποι δεν έρθουν κοντά στα βουνά, αν δεν περπατήσουν στα μονοπάτια των ορεινών όγκων της χώρας μας, δύσκολα θα μπορέσουν να κατανοήσουν τις αντιδράσεις μας στον επαπειλούμενο αφανισμό τους.

Όταν ο άνθρωπος μάθει ν’ αγαπάει τα βουνά και τη φύση, μόνο τότε θα αισθανθεί και την ανάγκη προστασίας τους.

Τα τελευταία δέκα χρόνια, το Hiking Experience μέσω της ιστοσελίδας του και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης προσπαθεί να διαδώσει (με τον δικό του τρόπο) τις αξίες της ορειβασίας και της επαφής με τα βουνά.

Έτσι, κάθε χρόνο η σελίδα του Hiking Experience στο Facebook κατακλίζεται από φωτογραφίες της ορεινής Ελλάδας (και όχι μόνο), που σκοπό έχουν να αναδείξουν την αστείρευτη ομορφιά των βουνών μας, που κάθε εποχή, κάθε στιγμή δεν σταματούν να μας εκπλήσσουν.

Ακολουθούν οι δέκα δημοφιλέστερες από αυτές τις φωτογραφίες, δηλαδή αυτές που είχαν την μεγαλύτερη απήχηση μεταξύ των χρηστών του Facebook.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...