Απίθανες φωτογραφίες από το εσωτερικό ενός παγετώνα της Ισλανδίας

Ο Βρετανός φωτογράφος Mikael Buck συνέλαβε την φυσική ομορφιά των παγοσπηλαίων της Ισλανδίας και μας παρουσιάζει μια μικρή γεύση από το φωτογραφικό του άλμπουμ, που περιλαμβάνει εικόνες που κόβουν την ανάσα.

Ο Mikael Buck και οι κορυφαίοι ντόπιοι οδηγοί Einar Runar Sigurdsson και Helen Maria εξερεύνησαν τον υπέροχο υπόγειο κόσμο του παγετώνα Vatna, που είναι ο μεγαλύτερος της χώρα -καλύπτοντας το 8% της συνολικής της επιφάνειας- και ένας από τους μεγαλύτερους της Ευρώπης.

Ο παγετώνας αυτός βρίσκεται σε συνεχή κίνηση -κάτι που σημαίνει ότι η μορφή του μεταβάλλεται διαρκώς.

Οι επίδοξοι εξερευνητές έχουν στη διάθεσή τους μόνο μια-δυο εβδομάδες για να απαθανατίσουν τους απόκοσμους σχηματισμούς πάγων, πριν αυτοί αλλάξουν και πάλι.

Οι υπέροχες εικόνες τραβήχθηκαν στις παγοσπηλιές του παγετώνα Vatna με τη χρήση των πιο πρόσφατων ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών της Sony που ενσωματώνουν τους πρώτους στον κόσμο full-frame αισθητήρες οπίσθιου φωτισμού, προσφέροντας εντυπωσιακά αποτελέσματα  σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Δεν χρησιμοποιήθηκε καμιά εξωτερική πηγή φωτισμού, παρά μόνο το φυσικό φως που φιλτράρεται μέσα από τους πάγους των σπηλαίων.

Στις φωτογραφίες θα ξεχωρίσετε το λαμπερό μπλε και τις μπουρμπουλήθρες στους παγωμένους τοίχους, σκηνικό βγαλμένο από τον βυθό της θάλασσας.

Παγωμένοι καταρράκτες, κρυστάλλινες κρεβάς και παγωμένα τούνελ  συνθέτουν τον μυστηριώδη, μαγικό κόσμο στο εσωτερικό του παγετώνα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...