Η ελεύθερη αναρρίχηση του Alex Honnold στο El Capitan: Τι θα γίνει αν πέσει;

Μια μικρού μήκους ταινία με την Elizabeth Chai Vasarhelyi και τον Jimmy Chin που αναλύουν την παραγωγή του Free Solo, την ταινία που καταγράφει τον Alex Honnold και την αναρρίχησή του χωρίς σχοινιά στη διαδρομή Freerider του El Capitan, στο Εθνικό Πάρκο Yosemite των ΗΠΑ τον Ιούνιο του 2017.

“Είχαμε αυτό το ηθικό δίλημμα: είναι πιο πιθανό να πέσει όταν ήμασταν εκεί επειδή μπορεί να του αποσπούμε την προσοχή, απ’ ότι αν σκαρφαλώνει μόνος του;” Και «γνωρίζω ότι η παρουσία μιας φωτογραφικής μηχανής αλλάζει ελαφρώς τη δυναμική, αλλά όταν τα περιθώρια μεταξύ επιτυχίας και αποτυχίας είναι πολύ πολύ στενά, απλά δεν είσαι σίγουρος τι μπορεί να ανατρέψει την κατάσταση».

Αυτά είναι μόνο μερικά από τα ερωτήματα που απασχόλησαν τον Jimmy Chin και τη σύζυγό του Elizabeth Chai Vasarhelyi καθώς κινηματογραφούσαν και σκηνοθετούσαν το Free Solo, το βραβευμένο ντοκιμαντέρ που εξιστορεί την επική ελεύθερη αναρρίχηση του Alex Honnold στη διαδρομή Freerider του El Capitan τον Ιούνιο του 2017.

Οι New York Times δημοσίευσαν την παρακάτω ταινία μικρού μήκους που σύμφωνα με τον Chin “μοιράζεται τις προκλήσεις της κινηματογράφησης ενός τέτοιου εγχειρήματος και την προσέγγιση μερικών ηθικών διλημμάτων γύρω από τη μαγνητοσκόπηση κάτι τόσο επικίνδυνου όσο η αναρρίχηση του El Capitan χωρίς σχοινί”. Επιπλέον, περιλαμβάνει ορισμένα ακυκλοφόρητα βίντεο από την παραγωγή.

Πηγή
planetmountain.com

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...