Η “λευκή μαγεία” του Εθνικού Πάρκου Banff στον Καναδά

Η ομορφιά είναι παντού στο Εθνικό Πάρκο Banff (Vermillion Lakes)

Υπάρχει κάτι που με τραβάει στα παγωμένα τοπία. Όταν οι βουνοπλαγιές καλύπτονται με κείνο το μαγικό πέπλο του χιονιού, η ομορφιά τους απογειώνεται, δημιουργώντας ένα σκηνικό απόκοσμο και δραματικό.

Τα χρώματα αναδύονται μέσα από τη χειμερινή ομίχλη, δημιουργώντας στον καμβά της φύσης υπέροχα σχέδια έντονων αποχρώσεων.

Κι ένα από τα ιδανικότερα μέρη της γης όπου μπορεί κανείς να απολαύσει στο έπακρο τις χάρες ενός αυθεντικού χειμερινού τοπίου, δεν είναι άλλο από το Εθνικό Πάρκο Banff στον Καναδά.

Spray Lakes

Η παγωμένη Λίμνη Louise

Οι συνθήκες μπορεί να είναι σκληρές καθώς οι θερμοκρασίες βυθίζονται πολύ κάτω από το μηδέν, αλλά αν είστε αρκετά γενναίοι για να αντιμετωπίσετε το καναδικό κρύο, ένα ταξίδι στο Banff το χειμώνα θα σας αφήσει με μόνιμες αναμνήσεις και εμπειρίες που θα νοσταλγείτε για τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής σας.

Η λίμνη Minnewanka

Μοναδική εμπειρία το ταξίδι με το τρένο που διασχίζει το Εθνικό Πάρκο Banff με φόντο τα Βραχώδη Όρη

Παγετώνες, πυκνά κωνοφόρα δάση και αλπικά τοπία συνθέτουν το μαγευτικό σκηνικό του Εθνικού Πάρκου Banff που βρίσκεται στην επαρχία Αλμπέρτα του Καναδά και είναι το παλαιότερο εθνικό πάρκο που ιδρύθηκε στα Βραχώδη Όρη το 1885.

Το Εθνικό Πάρκο Μπανφ καλύπτει μια έκταση 6.641 τ.χλμ. και το κύριο εμπορικό του κέντρο είναι η πόλη του Banff, στο Bow River Valley.

Ο Καναδικός σιδηρόδρομος έπαιξε σημαντικό ρόλο στα πρώτα χρόνια της ίδρυσης του πάρκου και την προσέλκυση τουριστών.

Οι λίμνες Vermillion

Παγοαναρρίχηση στο Johnston Canyon

Από το 1960 το Εθνικό Πάρκο Banff λειτουργεί και τις 4 εποχές του χρόνου, ενώ ο τουρισμός απο τη δεκαετία του 1990 έχει αυξηθεί σε πάνω από 5 εκατομμύρια ετησίως!

Σήμερα το Banff είναι ένα από τα πιο επισκέψιμα εθνικά πάρκα του κόσμου και αυτό αποτελεί απειλή για την υγεία του οικοσυστήματος του.

Στα μέσα της δεκαετίας του 1990 ξεκίνησε μια διετή μελέτη, η οποία οδήγησε σε νέες πολιτικές που αποσκοπούν στη διατήρηση της οικολογικής ακεραιότητας.

Η λίμνη Moraine

Τα αρχαιολογικά ευρήματα που βρέθηκαν στο Εθνικό Πάρκο Banff χρονολογούν την πρώτη ανθρώπινη δραστηριότητα στην περιοχή στο 10.000 π.Χ.

Οι ιθαγενείς Ινδιάνοι εκείνη την εποχή ήταν ως επί το πλείστον ψαράδες και κυνηγοί που κυνηγούσαν βίσονες.

Εκδιώχθηκαν από την περιοχή κατά την περίοδο 1890 με 1920, όπως έγινε και σε πολλές άλλες περιοχές της Αμερικής εκείνη την εποχή.

Τα Βραχώδη Όρη

Η λίμνη Moraine και η Κοιλάδα των 10 Κορυφών

Στο πάρκο πέφτουν κατά μέσο όρο 234 εκατοστά χιόνι κάθε χρόνο, ενώ σ’ αυτό φιλοξενούνται 56 είδη θηλαστικών. Αρκούδες, λύκοι, νυφίτσες, ενυδρίδες των ποταμών είναι μερικά από αυτά.

Το 2005 μετρήθηκαν εντός του πάρκου και 5 Καριμπού, καθιστώντας το είδος αυτό ένα από τα πιο σπάνια στην περιοχή.

Το 1984, το πάρκο ανακηρύχθηκε απο την UNESCO Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Χάρτης του Εθνικού Πάρκου Banff στον Καναδά

Θέση στο χάρτη

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...