Η παγωμένη καρδιά των Βραχωδών Ορέων

Κρυστάλλινα γαλάζια πέπλα που γλιστρούν στην άβυσσο – Δείτε φωτογραφίες

Οι ορειβάτες πορεύονται στον δύσκολο ανηφορικό δρόμο τους στην εξωτερική πλευρά των βουνών. Ο φωτογράφος Paul Zizka από την άλλη ακολούθησε την αντίθετη πορεία και «βούτηξε» στα Βραχώδη Όρη με στόχο να αποκαλύψει το παγωμένο μυστικό τους.

Ο Καναδός φωτογράφος έφτασε στην καρδιά του παγωμένου χάσματος, σε βάθος 140 μέτρων μέσα στο βουνό Sentry, αποτυπώνοντας στο φακό του έναν κόσμο που δεν λιώνει ποτέ.

Στα βάθη του βουνού, η φωτογραφική μηχανή κατέγραψε κρυστάλλινα πέπλα πάγου που σχηματίστηκαν όταν βροχή και χιόνι έπεσαν στην είσοδο της σπηλιάς και στερεοποιήθηκαν από το κρύο.

Από την επιφάνειά του, ο πάγος μοιάζει σαν νερό, έχει ωστόσο σημαντικό πάχος.

Η σπηλιά αποκαλείται και «παγίδα του κρύου» επειδή ο παγωμένος αέρας μπαίνει αλλά παγιδεύεται εκεί και δεν μπορεί να βγει.

Ο Zizka βρέθηκε εκεί με τους οδηγούς Andrew Fairhurst και Jeff Smith.

«Μέρη σαν αυτό είναι μοναδικά», είχε δηλώσει, «το να καταγράψω ένα τέτοιο μέρος στο φακό μου ήταν σίγουρα ένα highlight της καριέρας μου και ένα από τα πιο δύσκολα από τεχνικής άποψης εγχειρήματά μου».

Η ατελείωτη ηχώ δημιουργεί προβλήματα στην επικοινωνία μέσα στη σπηλιά.

«Εκτός από το σκοτάδι και το δύσκολο “έδαφος”, η ακουστική δημιουργεί προβλήματα στην επικοινωνία της ομάδας», εξηγεί ο Zizka.

Πηγή
newsbeast.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...