Καλωσόρισμα του χειμώνα από τη Δίρφη (Video)

Λίγες ώρες μας χωρίζουν από το χειμερινό ηλιοστάσιο της 22ας Δεκεμβρίου, που για μας που κατοικούμε στο Βόρειο Ημισφαίριο ταυτίζεται με τη μικρότερη ημέρα του χρόνου.

Με το παρακάτω video το Hiking Experience αποτίει φόρος τιμής στις φθίνουσες ώρες της ημέρας που σηματοδοτούν την έλευση του χειμώνα, την ωραιότερη εποχή του χρόνου για μας τους ορειβάτες και τους λάτρεις των ορέων. Είναι η εποχή όπου τα πρώτα χιόνια κάνουν την εμφάνισή τους στα βουνά και τα μεταμορφώνουν, απογειώνοντας την μεγαλοπρέπειά τους.

Πράγματι, για εμάς το χιόνι είναι η εξωτική πλευρά της Ελλάδας, που με το μαγικό λεύκο του πέπλο ντύνει τους ορεινούς της τόπους, προσδίδοντάς τους τον πιο αντιπροσωπευτικό τους χαρακτήρα.

Το λευκό ορεινό τοπίο είναι συμβολικό της αθωότητας. Και αθωότητα στους λευκούς ορεινούς τόπους σημαίνει μηνύματα από τα παλιά, από την παιδική ηλικία, τότε που οι άνθρωποι κάνανε ακόμα όνειρα.

Πόσο ξένα και μακρινά φαντάζουν όλα αυτά στον σύγχρονο, αστικοποιημένο άνθρωπο, που όταν κοιτάζει ένα βουνό μοιάζει “μ’ έναν αγράμματο που έρχεται αντιμέτωπος μ’ ένα ελληνικό χειρόγραφο”, όπως είχε πει κάποτε ένας Άγγλος φιλόσοφος.

Κόντρα, λοιπόν, σ’ αυτή τη θλιβερή πραγματικότητα, το Hiking Experience συνεχίζει το ταξίδι στην ορεινή Ελλάδα και υποδέχεται τον χειμώνα μ’ ένα video αφιερωμένο στις χειμερινές ομορφιές της Δίρφης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...