Οι «Ορειβάτες» – Το νέο τρισδιάστατο επιτραπέζιο παιχνίδι που θα ξετρελάνει τους λάτρεις των βουνών

Μπορεί ένα επιτραπέζιο παιχνίδι να κερδίσει τη μάχη των εντυπώσεων στην εποχή του Xbox, του Playstation, των «έξυπνων κινητών» και των tablets;

Οι «Ορειβάτες» («Mountaineers») είναι ένα επιτραπέζιο παιχνίδι στρατηγικής όπου οι παίκτες ανταγωνίζονται μεταξύ τους για να κερδίσουν αναρριχητικούς πόντους καθώς κινούνται γύρω από ένα γιγαντιαίο τρισδιάστατο βουνό!

Δημιουργός του παιχνιδιού είναι ο Αμερικανός επιχειρηματίας, ορειβάτης και σχεδιαστής παιχνιδιών Corey Wright, ο οποίος δηλώνει ότι το παιχνίδι βρίσκεται στο τελικό στάδιο της παραγωγής και σύντομα θα διατεθεί προς πώληση. Η τιμή του εκτιμάται ότι θα προσεγγίζει τα 75 δολάρια.

Μπορείτε ν’ αποφύγετε τις αντίξοες συνθήκες, να μείνετε πάνω στο μονοπάτι και να κερδίσετε αρκετούς αναρριχητικούς πόντους που θα σας κατατάξουν στην ελίτ της ορειβασίας;

Οι «Ορειβάτες» είναι ένα παιχνίδι στρατηγικής που απαιτεί, μεταξύ άλλων, ενδιαφέρουσες επιλογές σχετικά με τον έλεγχο της περιοχής και την διαχείριση των προμηθειών.

Κι αν δεν το παρατηρήσατε ακόμη, είναι ένα πανύψηλο (45 εκ.) περιστρεφόμενο επιτραπέζιο παιχνίδι με εκατοντάδες συνδυασμούς και εξαρτήματα.

Ο Corey Wright δηλώνει ότι η πεζοπορία του στις Γαλλικές Άλπεις πριν δυο χρόνια τον ενέπνευσε να δημιουργήσει ένα επιτραπέζιο παιχνίδι που όχι μόνο θα έμοιαζε μ’ ένα πραγματικό βουνό, αλλά θα ήταν και ένα διαφορετικό βουνό κάθε φορά που θα έπαιζε. Το αποτέλεσμα ήταν οι «Ορειβάτες».

Τι περιέχει το κουτί;

Πώς παίζεται;
Στην αρχή του παιχνιδιού, επιλέγετε 1 ορειβάτη, 4 αναρριχητικές διαδρομές και μια αφετηρία στους πρόποδες του βουνού!

Ο σκοπός του παιχνιδιού ΔΕΝ είναι να φτάσετε στην κορυφή. Σοκαριστικό; Αντιθέτως, ο σκοπός είναι μέχρι το τέλος του παιχνιδιού να έχετε αποκτήσει τον μεγαλύτερο αριθμό «αναρριχητικών σημείων».

Οι παίκτες πρέπει να επιλέξουν τις κατάλληλες αναρριχητικές διαδρομές, οι οποίες είναι προσβάσιμες στην εκάστοτε ρύθμιση του βουνού.

Κάρτες Συμβάντων
Υπάρχουν τρεις τύποι «καρτών συμβάντων»: α) Αλλαγή συνθηκών, β) 1-3 παίκτες, γ) 4-6 παίκτες.

Μάρκες Προμηθειών
Οι «κάρτες συμβάντων» θα ενημερώνουν όλους τους παίκτες σχετικά με το πόσες «μάρκες προμηθειών» θα λάβουν ή θα πληρώσουν, καθώς και αν υπάρχουν διαθέσιμες ειδικές συνθήκες ή ενέργειες.

Οι «μάρκες προμηθειών» είναι το νόμισμα του παιχνιδιού. Το ύψος τους καθορίζει όχι μόνο την αγοραστική σας δύναμη αλλά και τα ενεργειακά σας επίπεδα.

Χρησιμοποιήστε τις «μάρκες προμηθειών» για ν’ αναρριχηθείτε
Κάθε αναρριχητής μπορεί να μετακινηθεί σε μία (1) έως έξι (6) από τις θέσεις που τον περιβάλλουν. Οι παίκτες θα πρέπει ν’ ανεβαίνουν σε ειδικές θέσεις και πεδία που είναι σύμφωνα με τις απαιτήσεις των καρτών με τις αναρριχητικές διαδρομές που έχουν στην κατοχή τους.

Καθώς σκαρφαλώνετε, αφήστε σημάδια για να φαίνεται το ίχνος της διαδρομής σας και μην ξεχάσετε να χρησιμοποιείτε τις ειδικές ασφάλειες που θα προστατέψουν τα σημάδια σας από τους επίδοξους σαμποτέρ!

Χρησιμοποιήστε τις προμήθειες για την αναβάθμιση του εξοπλισμού σας
Θα χρειαστείτε αναβαθμίσεις και βελτιώσεις του «απαρχαιωμένου» εξοπλισμού σας σε συνδυασμό, πάντα, με την αναρριχητική σας στρατηγική. Αφού αγοράσετε ένα αναβαθμισμένο εργαλείο, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ξανά.

Προσοχή στους Αυτόματους Αναρριχητές
Οι «αυτόματοι αναρριχητές» μπορούν να κινηθούν γύρω από το βουνό, να σαμποτάρουν και να μπλοκάρουν τις διαδρομές του παίκτη!

Εκτελέστε Ειδικές Ενέργειες
Οι «ειδικές ενέργειες» μπορούν να δώσουν μια ωραία ώθηση στους αναριχητικούς σας στόχους.

Κερδίστε το Παιχνίδι!
Το παιχνίδι τελειώνει μετά την εξάντληση των «καρτών συμβάντων». Ο παίκτης με τα περισσότερα «αναρριχητικά σημεία» κερδίζει!

Ο Corey Wright και το δημιούργημά του

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δομή του παιχνιδιού, μπορείτε να κατεβάσετε τις οδηγίες στα αγγλικά.

Ελπίζοντας πως κάποια στιγμή θα δούμε και την ελληνική έκδοση του παιχνιδιού, σας χαιρετώ με το promo video των «Ορειβατών».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...