Περιηγηθείτε στην ιερή χώρα των Sherpas του Νεπάλ μέσα από τον υπολογιστή σας

To Namche Bazaar στην περιοχή Khumbu του Νεπάλ

Στη σκιά του όρους Everest βρίσκεται ένα συγκρότημα από ιερές κοιλάδες, γνωστό ως περιοχή Khumbu. Για αιώνες αυτή η απομακρυσμένη ορεινή περιοχή υπήρξε η πατρίδα του λαού των Sherpas.

Όσο χρήσιμο και εντυπωσιακό κι αν είναι το Street View, σίγουρα πότε δε φανταζόμασταν πως η Google θα κατάφερνε να φέρει στην οθόνη μας εικόνες από τη περιοχή Khumbu του Νεπάλ όπου βρίσκεται το όρος Everest.

Για να το πετύχει αυτό, η Google συνεργάστηκε με τον Apa Sherpa, τον άνθρωπο που κατάφερε να φτάσει στην κορυφή του Everest, όχι μια ή δυο αλλά… 21 φορές!

Μαζί με το ίδρυμα του προαναφερθέντος, το Apa Sherpa Foundation και τη μη κερδοσκοπική οργάνωση από το Νεπάλ, Story Cycle, μέσα σε 10 μέρες η Google φωτογράφισε και χαρτογράφησε την περιοχή, δημιουργώντας σταδιακά το περιεχόμενο για το Street View και βελτιώνοντας τους χάρτες της από τη συγκεκριμένη περιοχή.

Η κοντινότερη βόλτα στο όρος Everest που θα απολαύσετε θα είναι στην περιοχή Gorak Shep που καλύπτεται με άμμο.

Η ομάδα της Google έχει προσθέσει ακόμα φωτογραφίες από το εσωτερικό του ξενώνα Everest Summiteer Lodge που έφτιαξε ο ίδιος ο Sherpa το 1996, αλλά και πλήθος φωτογραφιών από άλλα οικήματα, μοναστήρια, σχολεία και τα γιακ, τα δασύτριχα βοοειδή ενδημικά που συναντάμε στην περιοχή των Ιμαλαΐων.

Η περιοχή Gorak Shep στο Street View:

Περιηγηθείτε στη περιοχή Khumbu του Νεπάλ, πατώντας εδώ: Google Street View Trek

Πηγή
insomnia.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...