Σε λίγο θα πληρώνουμε τον αέρα που αναπνέουμε

Βαρεθήκατε τον αέρα της πόλης; Μια εταιρεία σας φέρνει φρέσκο βουνίσιο αέρα στην πόρτα του σπιτιού σας.

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από τον καθαρό, φρέσκο αέρα των βουνών. Είναι από τα σημαντικότερα πράγματα που στερούμαστε όλοι εμείς που είμαστε εγκλωβισμένοι στα μεγάλα αστικά κέντρα, αναπνέοντας το νέφος, την αιθαλομίχλη και τα καυσαέρια.

Μια καλή εταιρεία, όμως, φρόντισε για όλους εμάς τους αναξιοπαθούντες. Συσκεύασε τον καθαρό αέρα των βουνών σε αλουμινένια μπουκάλια, τα πουλάει μέσω internet, και τα φέρνει με courier στο σπίτι σας. Δεν κάνω πλάκα…

Το επιχειρηματικό πλάνο της εταιρείας Vitality Air βασίζεται στην εξυπηρέτηση μιας κατηγορίας καταναλωτών που αναζητούν μια καθαρή ανάσα, μακριά από το νέφος και την ρύπανση του αέρα.

Ο αέρας συλλέγεται σε ειδικά δοχεία συμπίεσης από τα Rocky Mountains (Βραχώδη Όρη) και την Λίμνη Louise στην επαρχία Αλμπέρτα του Καναδά. Κατόπιν, μεταφέρεται στις εγκαταστάσεις της εταιρείας, όπου συσκευάζεται σε αλουμινένια δοχεία, τηρώντας τις πιο αυστηρές προδιαγραφές ποιότητας. Η τιμή πώλησης ενός δοχείου εμφιαλωμένου αέρα χωρητικότητας 3 λίτρων ανέρχεται στα 13€.

Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι η αγορά του εμφιαλωμένου αέρα έχει λαμπρό μέλλον. Στην ιστοσελίδα της αναφέρει χαρακτηριστικά:

“Θυμάστε τις μέρες που οι άνθρωποι γελούσαν όταν άκουγαν τη φράση εμφιαλωμένο νερό; Στη συνέχεια, όμως, άρχισαν να εκτιμούν την καθαρή και δροσερή γεύση του εμφιαλωμένου πηγαίου νερού. Την ίδια πορεία ακολουθεί και ο αέρας. Οι ανθρώπινες αισθήσεις μπορούν να ξεχωρίσουν τη διαφορά μεταξύ του μολυσμένου αέρα της πόλης και του καθαρού αέρα των βουνών.

Όπως συμβαίνει με το εμφιαλωμένο νερό, έτσι και η βιομηχανία του εμφιαλωμένου άερα είναι ταχύτατα αναπτυσσόμενη, ακριβώς γιατί οι άνθρωποι παρατηρούν τις ευεργετικές επιδράσεις του καθαρού οξυγόνου στον οργανισμό τους”.

Σε λίγο θα πληρώνουμε τον αέρα που αναπνέουμε. Μήπως γελάσατε;

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...