Τα καλύτερα Σημεία Θέας του Grand Canyon

Το Grand Canyon είναι ένα μακρύ φαράγγι που σμιλεύτηκε από τον ποταμό Κολοράντο και βρίσκεται στην πολιτεία της Arizona των Η.Π.Α.

Το μεγαλύτερο μέρος του αποτελεί το Εθνικό Πάρκο του Grand Canyon, ένα από τα πρώτα εθνικά πάρκα των Η.Π.Α. και Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Έχει μήκος 446 χιλιομέτρα, πλάτος μεταξύ 6,5 και 29 χιλιομέτρα, και βάθος που φτάνει τα 1,83 χιλιόμετρα. Η έλλειψη υγρασίας και κατ’ επέκταση βλάστησης, οι περίοδοι ταχείας διάβρωσης ακολουθούμενες από περιόδους πεπλάτυνσης του φαραγγιού, και η ύπαρξη στρωμάτων με διαφορετική αντοχή στη διάβρωση, έδωσαν στο Grand Canyon το σημερινό του σχήμα.

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να βιώσετε στο μέγιστο την εμπειρία μιας επίσκεψης στο Grand Canyon είναι να θαυμάσετε και να απαθανατίσετε τις εκπληκτικές γραμμές του από τα καταπληκτικά Σημεία Θέας (Viewpoints) που διαθέτει.

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να παρακολουθήσεις το ηλιοβασίλεμα από τα καλύτερα Σημεία Θέας του Πάρκου. Υπάρχουν δεκάδες δημοφιλή Σημεία Θέας, τόσο στο South Rim (η πιο δημοφιλής περιοχή του Πάρκου) όσο και στο North Rim (πιο απομονωμένη περιοχή). Εμείς σας παρουσιάζουμε μερικά από αυτά. Ποιο πιστεύετε ότι έχει την καλύτερη θέα;

Hopi Point, South Rim

Mohave Point, South Rim

Powell Point, South Rim

Yavapai Point, South Rim

Desert View, South Rim

Bright Angel Point, North Rim

Cape Royal, North Rim

Point Imperial, North Rim

Shoshone Point, South Rim

Cape Final, North Rim

Toroweap

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...