Τα 10 καλύτερα πεζοπορικά GPS – Ο απόλυτος οδηγός

Σας αρέσει η πεζοπορία στα βουνά, να εξερευνείτε νέα μονοπάτια και να γνωρίζετε την ακριβή θέση σας ανά πάσα στιγμή; Αν ναι, τότε είστε πιθανώς ένας φανατικός οπαδός των συσκευών GPS.

Όμως, με τόσες επιλογές που υπάρχουν διαθέσιμες στην αγορά, μερικές φορές είναι δύσκολο να βρείτε το κατάλληλο GPS για πεζοπορία που να ταιριάζει στις δικές σας προτιμήσεις και οικονομικές δυνατότητες.

Γι’ αυτό το λόγο η ιστοσελίδα The Adventure Junkies αποφάσισε να φτιάξει αυτόν τον οδηγό για να σας βοηθήσει στην διαδικασία επιλογής.

Να θυμάστε ότι, όπως συμβαίνει με όλα τα είδη εξοπλισμού υπαίθριων δραστηριοτήτων, δεν αγοράζουμε ό,τι χρησιμοποιούν οι άλλοι, αλλά ό,τι χρειαζόμαστε εμείς.

Σας αρέσουν οι οθόνες αφής, τα μεγάλα κουμπιά, οι συσκευές που λειτουργούν με επαναφορτιζόμενες μπαταρίες;

Πόσα χρήματα είστε πρόθυμοι να βγάλετε από το πορτοφόλι σας; Αυτός ο οδηγός θα σας παρουσιάσει τις καλύτερες φορητές συσκευές GPS που ταιριάζουν καλύτερα στις ανάγκες σας.

Ο Απόλυτος Οδηγός για Πεζοπορικά GPS

Σημαντικές Παράμετροι

Βάρος. Όπως συμβαίνει με όλα τα είδη του ορειβατικού εξοπλισμού, το βάρος είναι υψιστής σημασίας. Τα καλύτερα GPS της αγοράς ζυγίζουν λιγότερο από 200 g.

Οθόνη. Το μέγεθος και τα χρώματα είναι σημαντικά. Είναι εξαιρετικά χρήσιμο να μπορείτε να βλέπετε τον χάρτη καθαρά χωρίς να τυφλώνεστε.

Διάρκεια ζωής μπαταρίας. Δεν θέλετε να είστε πάνω στο βουνό και να ανακαλύψετε ότι το GPS σας τα ‘φτυσε μετά από μερικές ώρες πεζοπορίας. Μια ικανοποιητική διάρκεια ζωής της μπαταρίας ξεπερνάει τις 15 ώρες. Αν η συσκευή λειτουργεί με επαναφορτιζόμενες μπαταρίες μεγέθους ΑΑ ή ΑΑΑ, είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα, αφού μπορείτε να κουβαλάτε ένα εφεδρικό σετ από μπαταρίες.

Ποιότητα κατασκευής. Επειδή στα βουνά πολύ συχνά επικρατούν άσχημες καιρικές συνθήκες, οι συσκευές GPS θα πρέπει να είναι αδιάβροχες, αντικραδασμικές και στιβαρές.

Πεζοπορικά GPS vs Smartphones vs Αθλητικά ρολόγια GPS

Τα φορητά πεζοπορικά GPS έχουν πολλά πλεονεκτήματα σε σύγκριση με τα “έξυπνα” κινητά τηλέφωνα.

Είναι αδιάβροχα, πιο στιβαρά και ανθεκτικά, και μπορούν να λειτουργήσουν με επαναφορτιζόμενες μπαταρίες.

Επίσης, η πλοήγηση είναι πολύ πιο εύκολη σε μια πεζοπορική συσκευή GPS απ’ ότι σε ένα ρολόι GPS. Ο κύριος λόγος είναι το μέγεθος και η ανάλυση της οθόνης.

Κριτική των 5 καλύτερων πεζοπορικών GPS

GARMIN E-TREX 30

GARMIN DAKOTA 20

GARMIN OREGON 650T

GARMIN MONTANA 600

GARMIN GPSMAP 64ST

Κατά τη γνώμη σας, Ποιό είναι το καλύτερο GPS για Πεζοπορία;

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...