Το El Capitan του Yosemite στο Street View: Αναρριχηθείτε στον πιο εμβληματικό βράχο του κόσμου

Οι συνεργάτες της Google απαθανατίζουν τον Alex Honnold στο King Swing

Τι άλλο θα δούμε! Τον τελευταίο καιρό οι τεχνολογικές καινοτομίες της Google δεν έχουν τελειωμό. Μόλις χθες, το Google Maps ανακοίνωσε το πρώτο κάθετο Street View, δίνοντας τη δυνατότητα στους ανθρώπους να αναρριχηθούν εικονικά από την άνεση του υπολογιστή τους στον πιο εμβληματικό βράχο του κόσμου, το El Capital στο Εθνικό Πάρκο Yosemite της Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η Google, μέσα από το επίσημο blog της, ανακοίνωσε: “Άνθρωποι απ’ όλο τον κόσμο μπορούν τώρα να γευτούν την μοναδική εμπειρία της εικονικής αναρρίχησης σ’ έναν κάθετο βράχο ύψους 3.000 ποδιών. Οι “αναρριχητές” μπορούν να απολαύσουν την διαδρομή Nose και τμήμα του Dawn Wall”.

Για την συλλογή των φωτογραφιών, η εταιρεία συνεργάστηκε με επαγγελματίες φωτογράφους, ενώ το αναρριχητικό κομμάτι ανατέθηκε στους διάσημους αναρριχητές Lynn Hill, Alex Honnold και Tommy Caldwell.

“Το Yosemite αποτελεί ένα μεγάλο μέρος της ζωής μου και είμαι πολύ ενθουσιασμένος που μπορώ να το μοιραστώ με τον κόσμο μέσα από τα μάτια μου”, δήλωσε ο Caldwell στο blog του, και συνέχισε λέγοντας: “Αυτές οι πανοραμικές φωτογραφίες 360 μοιρών είναι ό,τι πιο αληθοφανές έχω δει στη ζωή μου. Η ελπίδα μου, όμως, είναι ότι αυτές οι εικόνες θα εμπνεύσουν τον κόσμο να έρθει να δει το Yosemite με τα ίδια του τα μάτια”.

Προς το παρόν, το κάθετο Street View είναι διαθέσιμο μόνο για το El Capitan, αλλά η εκπρόσωπος της Google Susan Cadrecha δήλωσε ότι η εταιρεία “θα συνεχίσει να προσπαθεί να επεκτείνει τα όριά της και να φτάνει σε νέα ύψη”.

Δείτε το trailer

και μετά επισκεφτείτε το Yosemite Street View για μια ολοκληρωμένη εμπειρία.

Πηγή
latimes.com

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...