75η Πανελλήνια Ορειβατική Συνάντηση

Η 75η Πανελλήνια Ορειβατική Συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στον Πάρνωνα (1.935 μ.) στις 18-19 Ιουλίου 2015 και θα διοργανωθεί από τον Ε.Ο.Σ. Σπάρτης.

Σημειώνεται πως η ορειβατική κοινότητα έχει καθιερώσει μία φορά τον χρόνο, τον Ιούλιο στη γιορτή του προφήτη Ηλία, προστάτη των ορειβατών, να συναντιούνται όλοι οι ορειβάτες της Ελλάδας.
Το συνοπτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:
Σάββατο, 18 Ιουλίου 2015

12.00 π.μ.: Ώρα εκκίνησης πεζοπορικών διαδρομών στην ευρύτερη περιοχή του Πάρνωνα, με οδηγούς μέλη του Ε.Ο.Σ. Σπάρτης:

α) Τσίντζινα – Γόγκαινα – Μονή Αγ. Αναργύρων – Τσίντζινα (κυκλική διαδρομή) [3.30ω]

β) Τσίντζινα – Μονή Αγ. Αναργύρων – Βέροια [2.30ω]

γ) Βαμβακού – Ορειβατικό Καταφύγιο «Γ. Παπαθεοδώρου (G. PIERCE)» [1.45ω]

Σημ.1: Για την πραγματοποίηση των διαδρομών αυτών θα πρέπει απαραιτήτως να έχει προηγηθεί συνεννόηση με τον οργανωτή σύλλογο. Περισσότερες λεπτομέρειες θα υπάρχουν στον αναλυτικό οδηγό που θα σας αποσταλεί μέχρι τις 18/6

Σημ.2: Η προτεινόμενη διαδρομή πρόσβασης για το χώρο κατασκήνωσης της 75ης Π.Ο.Σ. (και στην οποία θα υπάρχει ειδική σήμανση και σταθμοί πληροφόρησης) είναι αυτή από Ε.Ο. Τριπόλεως-Σπάρτης προς Καρυές – Βαρβίτσα – Βαμβακού –Πλατύ Ποτάμι – Καταφύγιο Ε.Ο.Σ. Σπάρτης. Δυστυχώς, λόγω πραγματοποίησης αγώνα δρόμου (ορεινού μαραθωνίου) με αφετηρία και τερματισμό τον Άγιο Πέτρο την ημέρα αυτή (Σάββατο) που, παρά τις εκκλήσεις μας, δεν κατορθώσαμε να μετατεθεί χρονικά, συνιστούμε να αποφύγετε την εναλλακτική αυτή διαδρομή πρόσβασης – ειδικά στην περίπτωση που θα χρησιμοποιήσετε λεωφορείο για τη μετακίνησή σας.

4.00 μ.μ.: (Επίσημη) ώρα έναρξης προσελεύσεως στο χώρο κατασκήνωσης της 75ης Π.Ο.Σ. (πλησίον Ορειβατικού Καταφυγίου Πάρνωνα «Γεώργιος Παπαθεοδώρου [G.PIERCE]»)

7.00 – 9.00 μ.μ.: Συσσίτιο

9.45 – 10.00 μ.μ.: Σύντομο καλωσόρισμα από τους διοργανωτές και τις τοπικές αρχές

10.30 μ.μ.: «Ουρανογραφία»: Ένα ταξίδι στο νυχτερινό ουρανό με τη χρήση laser, με τη φροντίδα της Αστρονομικής Ένωσης Σπάρτης «Διός Κούροι». Πέρα από την αναγνώριση των αστεριών και των αστερισμών θα ταξιδέψουμε στους μύθους, τα επιστημονικά στοιχεία αλλά και τα αξιοσημείωτα αντικείμενα βαθέος ουρανού.
Κυριακή, 19 Ιουλίου 2015

5.30 – 7.00 π.μ.: Πρωινό με ζεστό τσάι βουνού

Ανάβαση προς το χώρο συγκέντρωσης της Π.Ο.Σ. από τις εξής εναλλακτικές διαδρομές :

α) Καταφύγιο – οροπέδιο «Κάμπος» – χ.σ. Π.Ο.Σ. [2.45ω] ή

β) Καταφύγιο – οροπ. «Κάμπος» – κορυφή «Μεγάλη Τούρλα» (1.935 μ.) – οροπ. «Κάμπος» – χ.σ. Π.Ο.Σ. [4.30ω] ή

γ) Καταφύγιο –κορυφή «Ρούσσα Πέτρα» – κορυφή «Μεγάλη Τούρλα» » – χ.σ. Π.Ο.Σ. [4.30ω]

10.30 – 11.30 π.μ.: Συγκέντρωση σε κορυφή του οροπεδίου «Κάμπος» (περ. 1.700 μ.) – χαιρετισμοί συλλόγων – Εθνικός Ύμνος – Λήξη της 75ης Π.Ο.Σ.

Σημ.3: Από τα παραπάνω γίνεται, ελπίζουμε, σαφές πως όσοι σύλλογοι ή συνορειβάτες επιθυμούν να πραγματοποιήσουν ανάβαση στην κορυφή του Πάρνωνα (Μεγάλη Τούρλα ή Κρόνιον – 1.935 μ.) και εν συνεχεία να παραστούν στην τελετή της Π.Ο.Σ., θα πρέπει να ρυθμίσουν το πρόγραμμά τους ώστε να αναχωρούν από το χώρο κατασκήνωσης στις 6 π.μ. Οι υπόλοιποι θα πρέπει να ξεκινήσουν από το χώρο κατασκήνωσης ως τις 7.30 π.μ.

Τονίζουμε πως η ώρα έναρξης της τελετής (10.30 π.μ.) καθώς και η διάρκειά της θα τηρηθούν αυστηρά, προκειμένου να μην επιβαρυνθεί περισσότερο η επιστροφή των συνορειβατών στον τόπο τους.

Σημ.4: Οι χαιρετισμοί και η επίδοση των αναμνηστικών (δώρων και σημάτων) θα γίνουν στο χώρο συγκέντρωσης της Π.Ο.Σ., την Κυριακή το πρωί.

Πηγή
eooa.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...