Ανασκόπηση 2020: Οι 10 δημοφιλέστερες αναρτήσεις της χρονιάς

Το δυστοπικό 2020 μας αποχαιρετά σε λίγες ώρες. Μια χρονιά που ομολογουμένως θέλουμε γρήγορα να σβήσουμε από τη μνήμη μας.

Φοβάμαι, όμως, ότι κάτι τέτοιο δεν θα μπορέσει να γίνει, τουλάχιστον για τους περισσότερους από εμάς. Οι συνέπειες της υγειονομικής κρίσης θα μας το θυμίζουν διαρκώς.

Τις νιώθουμε ήδη στο πετσί μας και θα τις νιώσουμε με μεγαλύτερη ένταση στο μέλλον. Θεωρώ ότι μοναδική ασπίδα προστασίας, αλλά ταυτόχρονα και πυξίδα για μια ασφαλή πορεία στα δύσκολα μονοπάτια που έχουμε να διαβούμε, είναι να διαφυλάξουμε τις ανθρώπινες αξίες εκείνες που θα κρατήσουν ζωντανή την ψυχή και το πνεύμα.

Οι αξίες της αλληλεγγύης, της ανθρωπιάς, του σεβασμού, της τιμιότητας και γενικότερα οι αξίες που γεννήθηκαν και άνθησαν στα βουνά και στη φύση, είναι οι σημαντικότερες, οι διαχρονικότερες αλλά και οι πιο επίκαιρες ανθρώπινες αξίες.

Αυτές τις αξίες πρεσβεύει και προσπαθεί ν’ αναδείξει όλα αυτά τα χρόνια το Hiking Experience, το οποίο σε λίγες μέρες θα κλείσει το ενδέκατο έτος διαδικτυακής ζωής του.

Τις τελευταίες χρονιές συνηθίζω να παρουσιάζω τις δημοφιλέστερες αναρτήσεις της χρονιάς, μια ανασκόπηση των θεμάτων εκείνων που κέντρισαν το ενδιαφέρον των αναγνωστών μας. Πάμε να θυμηθούμε τις αναρτήσεις που μέσα στο 2020 είχαν τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα.

[ Για να διαβάσετε τις αναρτήσεις κάντε κλικ πάνω στην εικόνα ]

1. Τα καταφύγια του Ολύμπου

2. Πυραμίδα Ταϋγέτου: φυσικό ή «μεταφυσικό» φαινόμενο;

3. Δρακοντιά (Arum italicum ή κοινώς Φιδόχορτο)

4. Τα 10 ψηλότερα βουνά του Ηλιακού μας Συστήματος

5. Λίστα Ορειβατικού Εξοπλισμού

6. Οι Επτά Κορυφές (Seven Summits)

7. Η “άγνωστη” Γραμμένη Οξυά

8. Τα βουνά μας εμπνέουν και μας οδηγούν

9. Δάσος Σκιρίτιδας – Μονοπάτι Βλαχοκερασιάς

10. Προσανατολισμός χωρίς πυξίδα

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...