10 από τις καλύτερες πεζοπορικές διαδρομές στην Ευρώπη

Η Ευρώπη είναι ο ιδανικός προορισμός για τους απανταχού λάτρεις της πεζοπορίας. Αυτή η ήπειρος φιλοξενεί ορισμένες από τις κορυφαίες πεζοπορικές διαδρομές στον κόσμο.

Σ’ αυτό το άρθρο θα σας παρουσιάσουμε τις 10 από τις καλύτερες -κατά τη γνώμη μας- διαδρομές. Κάποιες είναι εξαιρετικά επικίνδυνες, ενώ άλλες είναι πραγματικά διασκεδαστικές. Η επιλογή είναι δική σας.

Camino de Santiago, Ισπανία

Πρόκειται για μια πεζοπορική διαδρομή στην Ισπανία, που ξεκινάει από τα ισπανο-γαλλικά σύνορα στο St-Jean-Pied-de-Port και καταλήγει στο Santiago de Compostela. Το μήκος της φτάνει τα 780 χιλιόμετρα (!!!), οπότε δεν ενδείκνυται για αρχαρίους.

Θα χρειαστείτε περίπου έναν μήνα για να ολοκληρώσετε το σύνολο της διαδρομής, αλλά να είστε σίγουροι ότι δεν θα πλήξετε ούτε για μια στιγμή, μιας κι οι δυνατότητες εξερεύνησης που προσφέρει είναι αμέτρητες.

Κατά μέσο όρο μπορείτε να καλύψετε 25 χιλιόμετρα ημερησίως με περπάτημα μέτριας ταχύτητας σε ένα καλοσυντηρημένο μονοπάτι.

West Highland Way, Σκωτία

Αυτή είναι η πρώτη ορειβατική διαδρομή μεγάλης απόστασης στη Σκωτία και αρχίζει από το Milngavie, που βρίσκεται κοντά στη Γλασκώβη.

Το μονοπάτι διασχίζει στρατιωτικούς δρόμους που κατασκευάστηκαν τον 18ο αιώνα και περνάει από μερικά από τα πιο γραφικά τοπία της χώρας, συμπεριλαμβανομένων του Loch Lomond και του Devil’s Staircase (Η Σκάλα του Διαβόλου).

Αν είναι η πρώτη σας φορά στη Σκωτία, αυτή η διάσχιση θα σας δώσει την ευκαιρία να γνωρίσετε ένα μεγάλο τμήμα της. Για να μην έχετε εκπλήξεις, σας συμβουλεύουμε να οργανώστε καλά αυτή την εξόρμηση.

Tour Du Mount Blanc, Γαλλία

Η διαδρομή περνάει από τα πιο γνωστά βουνά της Ευρώπης. Θα περπατήσετε στις κοιλάδες τους και τις παγωμένες πλαγιές τους, καθώς θα διασχίζετε τη Γαλλία, την Ιταλία και την Ελβετία, σε μια περιπέτεια που θα αλλάξει τη ζωή σας.

Υπάρχουν μερικές διαφορετικές διαδρομές που μπορείτε να επιλέξετε, αλλά όλες ξεκινούν από το Chamonix της Γαλλίας και καταλήγουν στο ίδιο σημείο.

Κατά μήκος της διαδρομής θα ανακαλύψετε μερικά από τα πιο γραφικά και δημοφιλή τουριστικά θέρετρα των Άλπεων που σίγουρα θα σας μείνουν αλησμόνητα.

Kungsleden, Σουηδία

Αυτή η διαδρομή στη Σουηδία μεταφράζεται ως “Το μονοπάτι του βασιλιά”, και σίγουρα θα αισθανθείτε βασιλιάς καθώς θα το περπατάτε.

Βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της χώρας και διασχίζει ένα από τα ελάχιστα εναπομείναντα τοπία άγριας φύσης της Ευρώπης.

Το μονοπάτι περνάει από το Όρος Kebnekaise, το ψηλότερο βουνό της χώρας με υψόμετρο 2.106 μέτρα, ενώ διασχίζει παγετώνες και υπέροχα δάση σημύδας.

Το κύριο πλεονέκτημα αυτής της διαδρομής είναι ότι μπορεί να χωριστεί σε τέσσερα τμήματα των επτά ημερών το καθένα.

Bernese Oberland Trails, Ελβετία

Είναι μια από τις κορυφαίες πεζοπορικές διαδρομές στην Ευρώπη και διασχίζει τις Ελβετικές Άλπεις με τα εμβληματικά βουνά τους.

Στο δρόμο θα συναντήσετε ειδυλλιακούς καταρράκτες, εκτεταμένους παγετώνες και αλπικά λιβάδια με αγριολούλουδα.

Υπάρχει η δυνατότητα επιλογής μονοήμερων ή πολυήμερων εξορμήσεων, ενώ μπορείτε να τις προσαρμόσετε στα μέτρα σας, ώστε να απολαύσετε στο έπακρο την απόλυτη πεζοπορική εμπειρία.

Slovenian Mountain Trail, Σλοβενία

Η Σλοβενία είναι επίσης μια από τις πολλές ευρωπαϊκές χώρες που διαθέτουν υπέροχες πεζοπορικές διαδρομές.

Αυτό το μονοπάτι δημιουργήθηκε το 1953 και λειτούργησε ως ένας ζωτικός συνδετικός κρίκος ανάμεσα στα σπουδαιότερα εθνικά πάρκα της χώρας, όπως το Kamnik-Savinja Alps και το Pohorje.

Ξεκινάει από το Maribor και διασχίζει κοιλάδες, κορυφές και κορυφογραμμές, προσφέροντας στον πεζοπόρο μια συναρπαστική εμπειρία. Το συνολικό της μήκος είναι 500 χιλιόμετρα.

El Camino Del Rey, Ισπανία

Αυτή η πεζοπορική διαδρομή στην Ισπανία έχει τη φήμη μιας από τις πιο επικίνδυνες στον κόσμο. Διασχίζει το φαράγγι Gaitanes στα νότια της χώρας, και το 1999 έκλεισε από τις τοπικές αρχές μετά το θάνατο πέντε τουριστών.

Οι εργασίες αποκατάστασης κατά μήκος των 4 χιλιομέτρων του μονοπατιού έχουν ολοκληρωθεί και το μονοπάτι παραδόθηκε στο ορειβατικό κοινό τον Μάρτιο του 2015. Πρόκειται για μια διαδρομή που απευθύνεται στους θαρραλέους και σ’ αυτούς που δεν πάσχουν από υψοφοβία.

Kerry Hills, Ιρλανδία

Αυτό το πεζοπορικό μονοπάτι στην Ιρλανδία είναι από τα ωραιότερα στην Ευρώπη. Διασχίζει τα Kerry Hills, μια περιοχή με υψηλά ποσοστά υγρασίας και υετού.

Γενικά, πρόκειται για μια εύκολη διαδρομή, εκτός κι αν αποφασίσετε να διασχίσετε την κορυφογραμμή MacGillycuddy’s Reeks, όπου απαιτούνται υψηλού επιπέδου ορειβατικές ικανότητες.

Jotunheimen National Park, Νορβηγία

Βρίσκεται στη Νορβηγία  και είναι μια διαδρομή που περνάει από άγριες και απομονωμένες περιοχές της χώρας.

Όσοι επιχειρήσουν να κάνουν αυτή τη διάσχιση θα πρέπει να έχουν προπονηθεί σκληρά για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις της.

Via Ferrata, Ιταλία

Αυτή η Ιταλική πεζοπορική διαδρομή βρίσκεται στην καρδιά της λίμνης Garda και απευθύνεται μόνο σε έμπειρους, τολμηρούς και θαρραλέους πεζοπόρους.

Στρατιώτες που έλαβαν μέρος στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο χρησιμοποιούσαν αυτή τη διαδρομή για εκπαίδευση, οπότε θα πρέπει να γνωρίζετε ότι πρόκειται για μια δύσκολη διαδρομή. Είναι καλοδιατηρημένη, και προσφέρει επιλογές διαφόρων βαθμών δυσκολίας.

Πηγή
discountcarhire.com

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...