5η Πανελλήνια Συνάντηση Μονοπατιών

Ο Δήμος Καισαριανής σε συνεργασία με την Περιπατητική Ομάδα Υμηττού (Π.Ο.Υ.) οργανώνει την 5η Πανελλήνια Συνάντηση Μονοπατιών που θα διεξαχθεί στην Καισαριανή στις 2 έως 4 Δεκεμβρίου 2022.

Στόχοι της 5η Πανελλήνιας Συνάντησης Μονοπατιών, της οποίας συνδιοργανωτής είναι η χαρτογραφική και εκδοτική εταιρεία Ανάβαση, αποτελούν:

  • Η ανάδειξη της σημασίας των θεματικών και βιωματικών διαδρομών στην αειφόρο τουριστική ανάπτυξη των περιοχών δίπλα στην πρωτεύουσα
  • Η ενημέρωση και δικτύωση του κοινού, των επαγγελματιών και των φορέων διαχείρισης μονοπατιών από όλη την Ελλάδα,
  • Η οργάνωση σε πανελλήνιο επίπεδο των φορέων που διαχειρίζονται μονοπάτια,
  • Η ενεργοποίηση μέσα από τις δράσεις αυτές της κοινωνίας των πολιτών και του εθελοντισμού. Επιπρόσθετα μέσα από τη διεξαγωγή της συνάντησης, επιδιώκει να καθιερωθεί ένα φεστιβάλ γύρω από τα μονοπάτια του Υμηττού, που θα έχει ένα διαδημοτικό χαρακτήρα και θα στοχεύει τόσο στην προβολή και πολιτιστική ανάδειξη της Καισαριανής αλλά και της ευρύτερης περιοχής όσο και στην τόνωση της τουριστικής κίνησης και της τοπικής οικονομίας. Στο πρόγραμμα των εργασιών συμπεριλαμβάνεται πληθώρα εκδηλώσεων και δράσεων όπως ενδεικτικά: παρουσιάσεις μονοπατιών από όλη την Ελλάδα, τάσεις και προοπτικές γύρω από το χώρο του πεζοπορικού τουρισμού, ανοιχτές ξεναγήσεις στην περιοχή της Καισαριανής, πεζοπορία και γνωριμία με το Υμηττός trail, το μονοπάτι του Υμηττού που καθαρό και σηματοδοτημένο φιλοδοξεί να καταστήσει τον Υμηττό επίκεντρο της περιαστικής πεζοπορίας προσελκύοντας όχι μόνο κατοίκους των γύρω περιοχών αλλά και τουρίστες που θα ήθελαν να γνωρίσουν μια άλλη πλευρά της Αθήνας.

Τιμώμενο Μονοπάτι

Kaisariani Trail
Η διαδρομή αποτελεί τμήμα του Υμηττός Trail για το οποίο έχει υπογραφεί το 2020 σχετικό μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του ΥΠΕΝ, ΣΠΑΥ, ΠΟΥ, ΜΑΙΝΑΛΟΝ ΚΟΙΝΣΕΠ, ΕΜΠ, ΣΕΠ.

Η διαδρομή σχηματίζει ένα πέταλο πάνω από την Καισαριανή και έχει καταπληκτική πανοραμική θέα προς την Ακρόπολη και τη θάλασσα του Σαρωνικού.

Η διαδρομή
Συνολικό μήκος: 15,45 χλμ.
Συνολικός εκτιμώμενος χρόνος: 4,5 ώρες
Σημείο εκκίνησης και τέλος: ο σταθμός της λεωφορειακής γραμμής του 224 στο κοιμητήριο Καισαριανής.

Το αναλυτικό πρόγραμμα της διοργάνωσης καθώς και δηλώσεις συμμετοχής θα τα βρείτε στην ιστοσελίδα kaisarianitrailsmeeting.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...