Ο μεγαλύτερος διεθνής διαγωνισμός φωτογραφίας βουνού στον κόσμο

Σχεδόν 2.600 φωτογράφοι από 100 χώρες συμμετείχαν τον περασμένο Οκτώβριο στον διεθνή διαγωνισμό φωτογραφίας International Mountain Summit (IMS) Photo Contest by DJI 2015 που έλαβε χώρα στην πόλη Μπρεσανόλε ή Μπρίξεν στις Ιταλικές Δολομιτικές Άλπεις, διεκδικώντας το διάσημο βραβείο KIKU Photo Award.

Οι διοργανωτές, δικαίως, υποστηρίζουν ότι αυτός ο διαγωνισμός είναι ένας από τους μεγαλύτερους -αν όχι ο μεγαλύτερος- διαγωνισμός φωτογραφίας στον κόσμο, εξ ολοκλήρου αφιερωμένος στην φωτογραφία βουνού.

Ο διαγωνισμός είχε ως σύνθημα “Mountain.Faces” (“Βουνό.Πρόσωπα”), και αποσκοπούσε να προβάλλει την προσωπική οπτική των βουνών σε όλες τους τις εκφάνσεις, καθώς και φωτογραφίες εκείνων που έχουν ανέβει στις κορυφές τους ή των ανθρώπων που κατοικούν στις πλαγιές τους.

“Βουνό.Πρόσωπα”: Τα βουνά σ’ ολόκληρο τον κόσμο έχουν να μας διηγηθούν ιστορίες για αναρριχητές που σκαρφαλώνουν σε ορθοπλαγιές, για ορειβάτες που εκτίθενται σε αντίξοες συνθήκες, για ανθρώπους που ζουν στις πλαγιές τους ανάμεσα σε ποικιλόμορφους βραχώδεις σχηματισμούς, και αγωνίζονται σε καθημερινή βάση για την επιβίωσή τους ενάντια στις δυνάμεις της Μητέρας Φύσης.

Η νικήτρια φωτογραφία του διαγωνισμού IMS Photo Contest 2015 και του βραβείου των 3.000 ευρώ της Ιταλίδας Lara Campostrini

Δείτε το trailer του διαγωνισμού:

Τα βραβεία

KIKU Photo Award

Από το 2012η γνωστή εταιρεία εμπορίας μήλων KIKU, απονέμει το βραβείο KIKU Photo Award στους νικητές του διαγωνισμού IMS Photo Contest.

Τα συνολικά έπαθλα ανέρχονται στο ποσό των 6.600 € και χωρίζονται σε δύο κατηγορίες:

Νικητές της ψηφοφορίας της Κριτικής Επιτροπής:
1ος: 3.000 €
2ος: 2.000 €
3ος: 1.000 €

Νικητές της Ψηφοφορίας Κοινού:
1ος: 300 €
2ος: 200 €
3ος: 100 €

Η φωτογραφία του Γάλλου Stephane Delpeyroux που του χάρισε τη δεύτερη θέση στον διαγωνισμό και το βραβείο των 2.000 ευρώ
Η τρίτη καλύτερη φωτογραφία του διαγωνισμού και το βραβείο των 1.000 ευρώ ανήκει στον Ινδό φωτογράφο Sankar Sridhar
DJI Aerial Photo Award

Για πρώτη φορά στην ιστορία του IMS Photo Contest οι φωτογράφοι είχαν τη δυνατότητα να υποβάλλουν εικόνες σε δύο κατηγορίες.

Το βραβείο DJI Aerial Photo Award αποσκοπεί  να προβάλλει φωτογραφίες των βουνών που έχουν τραβηχθεί σε drone (τηλεκατευθυνόμενο).

Και εδώ έχουμε δύο κατηγορίες νικητών:

Νικητές της ψηφοφορίας της Κριτικής Επιτροπής:
Ένα Phantom 2 Advanced Drone της DJI

Νικητές της Ψηφοφορίας Κοινού:
1ος: 300 €
2ος: 200 €
3ος: 100 €

Η φωτογραφία που κέρδισε την πρώτη θέση του DJI Photo Award ανήκει στην Ιταλίδα Jona Salcher

Ο επόμενος διαγωνισμός φωτογραφίας θα διεξαχθεί στις 10-16 Οκτωβρίου 2016. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της διοργανώτριας αρχής imsphotocontest.com

Νικητές της Ψηφοφορίας Κοινού

Photo © Birendra Raj Bajracharya
Photo © Roberto Carnevali
Photo © Palfi Anna
Photo © Deryk Baumgärtner
Photo © Tigran Lorsabyan
Photo © Karen Gullon

Ίσως σας ενδιαφέρουν…