Η ψυχρή ομορφιά του χειμώνα

Μπορεί το κρύο να μην μας έχει πιάσει για τα καλά ακόμη… αλλά κοντοζυγώνει η ώρα που το χιόνι, αυτός ο λευκός επισκέπτης του χειμώνα, θα απλώσει το μαγικό του πέπλο πάνω στις μακρόσυρτες κορυφογραμμές των βουνών της πατρίδας μας, απογειώνοντας την ομορφιά των ορεινών τόπων.

Δεκέμβριος. Ο πιο γιορτινός μήνας του χρόνου και ο πρώτος μήνας του χειμώνα. Ο μήνας των γιορτών, των Χριστουγεννιάτικων αδειών και -βοηθούντος του καιρού- των πρώτων χειμερινών εξορμήσεων.

Δεν το κρύβω ότι τρέφω μια ιδιαίτερη προτίμηση στις χειμερινές αναβάσεις. Ποιος μπορεί ν’ αντισταθεί, άλλωστε, στη λευκή μαγεία του άγριου αλπικού ανάγλυφου ενός βουνού.

Εκεί, που ο ορειβάτης αναμετριέται με επιβλητικές πλαγιές, απότομες χαράδρες και αγέρωχες κορυφές και ξάφνου αντιλαμβάνεται πόσο μικρός κι ασήμαντος φαντάζει μπροστά σ’ αυτά τα θαυμαστά δημιουργήματα της φύσης.

Το Hiking Experience σας εύχεται καλές και ασφαλείς χειμερινές αναβάσεις, κι ας μην λησμονούμε ότι για να απολαύσουμε το μεγαλείο της φύσης δεν χρειάζονται πολυτέλειες και γεμάτες τσέπες.

Το μεγαλείο της φύσης οφείλεται στην απλότητά της. Αυτό ας γίνει οδηγός στην ίδια μας τη ζωή.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...