7 χρόνια “The Hiking Experience”

Ο αριθμός 7 θεωρείται ιερός και συμβολικός σε πολλούς πολιτισμούς και του αποδίδονται πολλές μυστικιστικές και θρησκευτικές ιδιότητες.

Οι δοξασίες αναφορικά με το τι σημαίνει ο αριθμός 7, κυριάρχησαν στους περισσότερους λαούς της αρχαιότητας και ο απόηχός τους φτάνει ως τις μέρες μας ερεθίζοντας το νου και του σημερινού ανθρώπου.

7 οι μέρες της Δημιουργίας του κόσμου, 7 και τα θανάσιμα αμαρτήματα. 7 τα θαύματα του αρχαίου κόσμου, 7 οι σοφοί της αρχαιότητας, 7 και οι Μούσες.

7 οι μέρες της εβδομάδας, 7 οι νότες της μουσικής, 7 και τα χρώματα του ουράνιου τόξου. Απλές συμπτώσεις ή κάτι πολύ περισσότερο; Δύσκολο ν’ απαντήσει κανείς.

7 και τα χρόνια “ζωής” του “The Hiking Experience”. Επιτρέψτε μου, λοιπόν, μια σύντομη ανασκόπηση της πορείας του στο διαδίκτυο.

Ήταν μέσα Φλεβάρη του μακρινού 2010, όταν πάτησα για πρώτη φορά το κουμπί “Δημοσίευση” και βγήκε στον “αέρα” η πρώτη ανάρτηση του “The Hiking Experience” (πατήστε ΕΔΩ για να τη δείτε).

Το “The Hiking Experience” ξεκίνησε ως ένα ηλεκτρονικό ημερολόγιο καταγραφής των εμπειριών μου στα βουνά της πατρίδας μας. Και δεν ήταν λίγες.

Ξεφυλλίζοντας κανείς τις ποτισμένες με ιδρώτα σελίδες αυτού του ημερολογίου, θα διαπιστώσει ότι είναι γεμάτες με εικόνες, χρώματα, αναμνήσεις, όνειρα, συγκινήσεις, φιλοδοξίες, εμπειρίες, θαυμασμό και δέος, συναισθήματα μοναδικά που μόνο η επαφή με τα βουνά μπορεί να γεμίσει την ψυχή του ανθρώπου.

Με το πέρασμα των χρόνων το “The Hiking Experience” επέκτεινε τους ορίζοντές του και εκτός των ελληνικών συνόρων, παρακολουθώντας τις εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα στην παγκόσμια ορειβατική κοινότητα, στις μεγάλες οροσειρές που κοσμούν το γήινο ανάγλυφο, εκεί που χτυπά η καρδιά του αλπινισμού και ιμαλαϊσμού.

Το ταξίδι του “The Hiking Experience” συνεχίζεται με συνοδοιπόρους όλους εσάς που έχετε διαβάσει τα κείμενά του.

Κόντρα στο χρεοκοπημένο ρέμα της εποχής, και σε πείσμα όλων εκείνων που θέλουν να κρατούν τις ψυχές των ανθρώπων σιωπηλές κι εγκλωβισμένες στον φαύλο κύκλο της αποχαύνωσης και της μιζέριας, η επίπονη ανάβαση στα βουνά της Ελλάδας και του κόσμου συνεχίζεται.

Στόχος μας δεν είναι πάντοτε η κορυφή. Άλλωστε, όπως έχει πει κι ο σοφός Καζαντζάκης… Ευτυχία, σωτηρία και Παράδεισος για μας είναι η ανάβαση.

 

Ίσως σας ενδιαφέρουν…