Οι Δολομίτες αγκαλιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα

Photo by © Art for Amnesty / Nicola Bombassei

Την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015 μια γιγαντιαία ανθρώπινη αλυσίδα σχηματίστηκε κάτω από το Tre Cime di Lavaredo (Τρεις Κορυφές του Lavaredo). Περισσότεροι από 2500 άνθρωποι κάθε ηλικίας συγκεντρώθηκαν κάτω από το βουνό-σύμβολο των Δολομιτών, αλλά και ένα από τα σύμβολα του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, που έλαβε χώρα σ’ αυτά τα βουνά πριν από 100 χρόνια.
2500 άνθρωποι ένωσαν τα χέρια τους για να σχηματίσουν μια τεράστια ανθρώπινη αλυσίδα, και ένωσαν τις φωνές τους για να βροντοφωνάξουν ότι το δικαίωμα για ελευθερία, δικαιοσύνη και ειρήνη, παντού και για όλους, είναι αδιαπραγμάτευτο.

Photo by © Art for Amnesty

Photo by © Art for Amnesty

Photo by © Art for Amnesty

Την πρωτοβουλία της συγκέντρωσης είχε το Ιταλικό Τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας , και έγινε στα πλαίσια του εορτασμού της 40ης επετείου παρουσίας της στην Ιταλία.
Παρόλο που ο κύριος στόχος – ο σχηματισμός μιας ανθρώπινης αλυσίδας γύρω από ολόκληρο τον ορεινό όγκο του Tre Cime – δεν επετεύχθη, η εκδήλωση σίγουρα άφησε το στίγμα της και πέρασε τα επίκαιρα μηνύματά της, σε μια περίοδο όπου οι οικονομικοί ανταγωνισμοί σε συνδυασμό με την μισαλλοδοξία και τον φανατισμό, έχουν δημιουργήσει πρωτοφανή κύματα προσφυγικών ροών στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

Πηγή
planetmountain.com

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...