Ορειβατώντας παρέα με την γάτα σας

Είναι αλήθεια. Το να πάρεις μαζί τη γάτα σου για ορειβασία είναι πιο εύκολο απ’ ότι φαντάζεστε. Απλά, ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές.

Μέχρι σήμερα γνώριζα ότι μόνο οι σκύλοι μπορούν να μας συντροφεύσουν στις ορειβατικές μας αποδράσεις στα βουνά. Και δεν είναι λίγες οι φορές που ένας σκύλος έχει ακολουθήσει τα βήματά μου μέχρι την κορυφή ενός βουνού, ακόμη και χιονισμένου.
Αρκεί όμως μια μικρή περιήγηση στο διαδίκτυο, για να διαψεύσει αυτόν τον μύθο. Μάλιστα κυρίες και κύριοι. Κάποιοι παίρνουν συντροφιά τις γάτες τους! Και μάλιστα διατείνονται ότι τα μόνα πράγματα που απαιτούνται να διαθέτεις είναι λίγη τεχνική και λίγη υπομονή. Οι συμβουλές που δίνουν σε όσους θέλουν να ορειβατήσουν παρέα με τις γάτες τους είναι οι εξής:

1. Να τις ξεκινάτε για ορειβασία από μικρές
Βρείτε ένα φιλικό και θαρραλέο γατάκι και πάρτε το μαζί σας σε ταξίδια. Εάν μια γάτα μεγαλώνει στο δρόμο, θα μάθει να αισθάνεται άνετα οπουδήποτε.

2. Να φροντίζετε για την ασφάλειά τους
Αυτό είναι μια πολύ σημαντική παράμετρος, γιατί έξω στη φύση τα αρπακτικά καραδοκούν. Επίσης, να έχετε το νου σας στον ουρανό. Αετοί, γεράκια, ακόμη και μεγάλες κουκουβάγιες είναι δεινοί θηρευτές. Μπορείτε, επίσης, όταν η γάτα σας είναι εν κινήσει να της προσαρμόσετε ένα κολάρο με ραδιοπομπό. Αν, τώρα, κατασκηνώσετε κάπου, φροντίστε να την κοιμήσετε μέσα στο κλουβί μεταφοράς της, ενώ όταν την έχετε ελεύθερη, βάλτε της και κάνα λουρί για να μην χρειαστεί να την κατεβάσετε από κάνα δέντρο.

3. Να είστε ρεαλιστές
Κατά τη διάρκεια της πορείας θα χρειαστεί να την κουβαλήσετε για αρκετό χρονικό διάστημα. Γι’ αυτό φροντίστε να έχετε διαμορφώσει τον κατάλληλο χώρο είτε μέσα είτε έξω από το σακίδιό σας.

Πόσο αξιολάτρευτα σας φαίνονται όλα αυτα; Εγώ, τι να πω; Αυτή θα ήταν σίγουρα μια ξεχωριστή ορειβατική εμπειρία! Την Κικίτσα, πάντως, δεν θα την έπαιρνα μαζί μου στα βουνά.

Η Κικίτσα

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...