Το καταφύγιο Φλαμπούρι στην Πάρνηθα

Το καταφύγιο “Φλαμπούρι”

Στην Πάρνηθα, στη θέση Φλαμπούρι και σε υψόμετρο 1.158 μ., βρίσκεται το Καταφύγιο “Φλαμπούρι”, του Ορειβατικού Συλλόγου Αχαρνών.

Γλιτώνοντας από τα τραγικά γεγονότα των πυρκαγιών του καλοκαιριού 2007, βρίσκεται πνιγμένο στα έλατα, με θέα μαγευτική, προς τις κορφές της Εύβοιας και της Πελοποννήσου, αλλά και του λεκανοπεδίου της Αττικής.

Είναι ένας χώρος που αν και τόσο κοντά στην Αθήνα, είναι τόσο μακριά από τη ρουτίνα της καθημερινότητας.

Σας προσφέρει την δυνατότητα να χαλαρώσετε στην φύση και τον καθαρό αέρα, που σας προσφέρει το μοναδικό ελατόδασος της Αττικής, μέσα στον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας.

Απολαύστε τον καφέ σας και το φαγητό σας και πάρετε μέρος, σε μία από τις πολλές δραστηριότητες που οργανώνουν οι υπεύθυνοι του καταφυγίου στην ευρύτερη περιοχή του δρυμού της Πάρνηθας.

Το Φλαμπούρι ηλεκτροδοτείται από μπαταρίες, που φορτίζουν από την ηλιακή ενέργεια (φωτοβολταϊκά), ενώ όταν παραστεί ανάγκη από γεννήτρια.

Θερμαίνεται από θερμοδυναμικό τζάκι και σώματα καλοριφέρ, προσπαθώντας για τη λιγότερη δυνατή ρύπανση της ατμόσφαιρας, εξοικονομώντας ενέργεια με τρόπους, φιλικούς προς το περιβάλλον.

Διαθέτει οργανωμένη κουζίνα και προσφέρει φρεσκομαγειρεμένα σπιτικά φαγητά, γλυκά και ροφήματα.

Μπορείτε επίσης να διανυκτερεύσετε στον επάνω όροφο του καταφυγίου σε ένα χώρο άνετο και ζεστό, με ξύλινο πάτωμα και ξύλινη οροφή, κάνοντας έναν αναζωογονητικό και ξεκούραστο ύπνο.

Ανοιχτό:
Δευτέρα – Πέμπτη: 10.00 – 18.00
Παρασκευή – Κυριακή: 08.00 – 21.00

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 6970969560

Θέση στο χάρτη

Ίσως σας ενδιαφέρουν…