Ένας 15χρονος σπάει όλα τα ρεκόρ ορειβασίας!

Ο Jordan Romero

Μια σημαντική αποστολή – στόχο κατάφερε να φέρει εις πέρας ένας νεαρός Αμερικανός, μόλις 15 ετών, ο νεαρότερος άνδρας που σκαρφάλωσε στις κορυφές των ψηλότερων βουνών στις πέντε ηπείρους, αλλά και στην Ανταρκτική.

Ο Jordan Romero, το παιδί – θαύμα όπως τον αποκαλούν πολλοί ολοκλήρωσε την αποστολή του, που ξεκίνησε πριν έξι χρόνια, κατακτώντας το Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011 την κορυφή του βουνού Vinson Massif (4.892 μ.) στην Ανταρκτική.

Σε ηλικία μόλις 10 ετών, ο Jordan κατέκτησε την κορυφή του Κιλιμάντζαρου, 5.895 μ. στην Αφρική, ενώ στα 13 του ακολουθώντας τα βήματα των Έντμουντ Χίλαρι και Σέρπα Τένσινγκ Νοργκάι από το Νεπάλ, οι οποίοι πριν πολλά χρόνια πάτησαν την κορυφή του Έβερεστ για πρώτη φορά (8.848 μ.), είδε κι αυτός τον κόσμο από την υψηλότερη κορυφή.

Στα υπόλοιπα βουνά που κατάφερε να “σκαρφαλώσει” είναι το ρωσικό Elbrus (τον Ιούλιο του 2007), το βουνό της Αργεντινής Aconcagua (το Δεκέμβριο του 2007), το McKinley στην Αμερική (τον Ιούνιο του 2008), το Carstensz Pyramid της Ινδονησίας (τον Σεπτέμβριο του 2009).

Τέλος, τον Απρίλιο του 2007, ο Jordan κατέκτησε το υψηλότερο βουνό της Αυστραλίας, το Kosciuszko.

Πηγή
madata.gr

Ίσως σας ενδιαφέρουν…