Οι αόρατοι ήρωες του Κ2 (Video)

Πολλά έχουν ειπωθεί για την επικίνδυνη ζωή των Sherpas στο Everest. Αυτοί οι άνδρες και οι γυναίκες διακινδυνεύουν τη ζωή τους μόνο και μόνο για να βοηθήσουν τους πελάτες τους να φτάσουν στην κορυφή του ψηλότερου βουνού στον πλανήτη.

Τι γίνεται, όμως, με τους αντίστοιχους συναδέλφους τους, αχθοφόρους και οδηγούς βουνού, στο Κ2;

Το βουνό αυτό, με το προσωνύμιο “Savage Mountain” (Άγριο Βουνό) είναι μόλις 234 μέτρα χαμηλότερο από το Everest, αλλά η ανάβαση στην κορυφή του είναι πολύ πιο δύσκολη και απαιτητική.

Οι διαδρομές για την κορυφή του είναι περιορισμένες, οι κλίσεις είναι μεγαλύτερες, ο κίνδυνος χιονοστιβάδων υψηλός και οι καιρικές συνθήκες εξαιρετικά ευμετάβλητες.

Όλα αυτά σημαίνουν ότι οι ομάδες υποστήριξης έρχονται αντιμέτωπες με ακόμη μεγαλύτερους κινδύνους από τις αντίστοιχες ομάδες που επιχειρούν στο Everest.

Στο video αυτό πρωταγωνιστούν οι πραγματικοί, αλλά αόρατοι, ήρωες του βουνού. Αυτοί που με τις πενιχρές αμοιβές που παίρνουν, συμβάλλουν αποφασιστικά στην επιτυχή έκβαση των ορειβατικών αποστολών στο βουνό.

Και τώρα, καθώς το Κ2 γίνεται ολοένα και πιο εμπορικό, οι κίνδυνοι και οι προκλήσεις που έρχονται αντιμέτωποι αυξάνονται με εκθετικό ρυθμό.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...