Οδύσσεια (Video)

Το φως κατά τη διάρκεια του μεσονύκτιου ήλιου είναι μια σουρεαλιστική και αξέχαστη εμπειρία.

Οι αποχρώσεις του ροζ, του πορφυροκόκκινου και του πορτοκαλί που μπορεί, αν είστε τυχεροί, να δείτε έστω και για λίγα λεπτά κατά τη διάρκεια μιας κανονικής ανατολής ή ηλιοβασιλέματος, είναι ικανές να απογειώσουν τις αισθήσεις για ώρες σε μια επική έκθεση των αριστοτεχνημάτων της φύσης.

Ο Αμερικανός φωτογράφος και κινηματογραφιστής Henry Jun Wah Lee ταξίδεψε για πάνω από δύο εβδομάδες (από τα τέλη Ιουνίου μέχρι τις αρχές Ιουλίου) στην Ισλανδία, προκειμένου να βρει τα καλύτερα σημεία για να βιώσει αυτές τις συνθήκες.

Έπρεπε να αντιμετωπίσει τον άστατο καιρό της Ισλανδίας. Η γνώση των διαφόρων μικρών κλιματικών συνθηκών και των γραφικών τοποθεσιών του νησιού ήταν σημαντική για τον εντοπισμό των κατάλληλων σημείων για βιντεοσκόπηση. Έτσι, κάθε μέρα ήταν μια νέα και απροσδόκητη περιπέτεια.

Στο video που ακολουθεί, θα δείτε σκηνές από τη χερσόνησο Snaefellsnes στα δυτικά και από διάφορα βουνά και παράκτιες περιοχές στο βορρά, τα φιορδ στην ανατολή και την περιοχή του παγετώνα Vatnajökull στο νότο.

Ίσως το πιο απροσδόκητο από όλα, ήταν η κινηματογράφηση των τεράστιων όγκων σύννεφων που δημιουργούνταν από την ψύξη της λάβας από την ηφαιστειακή έκρηξη του περασμένου έτους στο Bárðarbunga.

Στο τέλος, η Οδύσσεια είναι το ταξίδι και οι εμπειρίες του και όχι ο προορισμός.

Ίσως σας ενδιαφέρουν…