9 πράγματα που πρέπει να κάνετε φέτος το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι, με τις μεγάλες μέρες και τις ζεστές νύχτες, είναι η ιδανική εποχή για να αποδράσετε στη φύση και να αναζητήσετε την περιπέτεια.

Το Hiking Experience έφτιαξε μια λίστα με καλοκαιρινές δραστηριότητες που αξίζει τον κόπο να δοκιμάσετε.

1. Επισκεφτείτε έναν Εθνικό Δρυμό

Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που απέκτησε εθνικό δρυμό το 1938, οπότε και ιδρύθηκαν εθνικοί δρυμοί στον Όλυμπο και τον Παρνασσό.

Συνολικά, η χώρα μας διαθέτει 10 εθνικούς δρυμούς που καλύπτουν περίπου 840.000 στρέμματα, ξεχωρίζοντας ο καθένας για τα δικά του στοιχεία.

Δείτε αναλυτικά τους εθνικούς δρυμούς της Ελλάδας πατώντας εδώ. Διαλέξτε έναν και σπεύσατε να τον εξερευνήσετε.

2. Κάντε μια βουτιά

Όχι φυσικά σε πισίνες ή σε πολύβουες παραλίες. Η πατρίδα μας είναι γεμάτη από αλπικές λίμνες, απόκρημνα φαράγγια με υπέροχες βάθρες, ιαματικές πηγές, και αργόσυρτα ποτάμια, ιδανικά για ξέγνοιαστες απλωτές.

Νικήστε τη δύναμη της συνήθειας και επιλέξτε κάτι διαφορετικό που θα σας αναζωογονήσει.

3. Κοιμηθείτε κάτω από τα δέντρα

Όχι όμως σε σκηνή. Στο επόμενο camping προτιμήστε μιαν αιώρα και θα με θυμηθείτε. Οι αιώρες δεν είναι μόνο για διάβασμα.

4. Κάντε rafting ή canoe

Η κατάβαση ενός ποταμού με φουσκωτή βάρκα ή το κανό σε μια ορεινή λίμνη είναι εμπειρίες που θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στο μυαλό σας.

Μην το σκέφτεστε. Μαζευτείτε μερικοί φίλοι και… Γιλέκο, κράνος, σωσίβιο, κουπί στο χέρι, θέση στη βάρκα και φύγαμε για μια μοναδική εμπειρία στα υδάτινα μονοπάτια της ελληνικής φύσης.

5. Κάντε ένα πολυήμερο trekking

Οι ομορφιές της Ελλάδας ξεκινούν εκεί που τελειώνουν οι δρόμοι. Γι’ αυτό φορτωθείτε το σακίδιο και περπατήστε σε μερικές από τις ωραιότερες απομονωμένες ορεινές περιοχές της.

6. Ηλιοβασίλεμα στην κορυφή

Ή και ανατολή. Γιατί δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να βρίσκεσαι στην κορυφή ενός βουνού κατά τη διάρκεια της δύσης του ήλιου. Τύφλα να ‘χει η Οία!

Φροντίστε μόνο να έχετε φακό κεφαλής και να ξέρετε καλά το μονοπάτι για την κατάβαση, ή αν σκοπεύετε να διανυκτερεύσετε στην κορυφή, να έχετε μαζί σας επαρκή ρουχισμό και έναν καλό υπνόσακο, γιατί ακόμη και το καλοκαίρι, οι νύχτες είναι αρκετά “δροσερές” εκεί πάνω.

7. Μαγείρεμα στη φύση για τους ρομαντικούς

Κάντε ένα διάλειμμα από τις πολυτέλειες των σύγχρονων κουζινών και μαγειρέψτε στην αρχέγονη κουζίνα του ανθρώπου, την φωτιά.

8. Κοιμηθείτε κάτω από τ’ αστέρια

Γυρίστε την πλάτη στις ανέσεις ενός ξενοδοχίου 5 αστέρων και αναζητήστε την απόκοσμη ομορφιά ενός ξενοδοχείου… 5 δισεκατομμυρίων αστέρων!

Εκεί που τα φώτα της πόλης χάνονται, η απεραντοσύνη του γαλαξία αποκαλύπτεται μαγικά στα μάτια μας.

9. Μάθετε ένα καινούργιο σπορ

Αφιερώστε λίγο από τον ελεύθερο χρόνο σας για να μάθετε ένα καινούργιο σπορ ή μια νέα δραστηριότητα, όπως η αναρρίχηση, ο προσανατολισμός, η παρατήρηση πουλιών κ.α. Αν, ήδη, “το έχετε”, μεταδώστε τις γνώσεις σας σε έναν φίλο.

Δεν ξέρω τι θα κάνετε τελικά αυτό το καλοκαίρι. Άλλωστε οι καιροί είναι δύσκολοι και τα οικονομικά όλων μας περιορισμένα. Μπορείτε, όμως, να κάνετε πράγματα που δεν έχουν μεγάλο κόστος.

Θα είναι κρίμα, πάντως, να περάσετε τις διακοπές σας κάνοντας πάλι μια απ’ τα ίδια. Κάντε μια χάρη στον εαυτό σας και δώστε του τη χαρά της επαφής με τη φύση.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...