Πώς να στήσετε μια σκηνή στο χιόνι

Generated with AI

Όταν ο ουρανός είναι ξάστερος και ο χειμωνιάτικος παγωμένος αέρας «ξυρίζει», δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από μια χειμερινή κατασκήνωση, ιδιαίτερα πάνω στο χιόνι.

Ακολουθούν εννέα απλές συμβουλές για να προσεγγίσετε μια λευκή χειμερινή κατασκήνωση με τον πλέον ανώδυνο και συνάμα απολαυστικό τρόπο.

1. Να είστε κατάλληλα προετοιμασμένοι. Εκτός από έξτρα φαγητό και ρούχα, να έχετε μαζί σας κι ένα ελαφρύ φτυάρι καθώς και πασσαλάκια χιονιού, απαραίτητα αξεσουάρ για το στήσιμο μιας σκηνής στο χιόνι.

2. Αποφύγετε να στήσετε την σκηνή σε μέρη όπου ευνοούν την συγκέντρωση μεγάλων ποσοτήτων χιονιού. Όπως για παράδειγμα πολύ κοντά σε μεγάλους βράχους ή κάθετες πλαγιές. Επίσης, αποφύγετε τις τοποθεσίες που είναι επιρρεπείς σε χιονοστιβάδες.

3. Εάν το χιόνι είναι βαθύ και μαλακό, πατήστε με τα πόδια μια περιοχή λίγο μεγαλύτερη από την βάση της σκηνής σας και στη συνέχεια, αν μπορείτε, αφήστε το χιόνι να σφίξει πριν ξεκινήσετε το στήσιμο.

4. Εάν το κάλυμμα του πάτου της σκηνής είναι πολύ λεπτό, χρησιμοποιήστε ένα φτυάρι για να καθαρίσετε το χιόνι από την περιοχή αυτή.

5. Μη βγάζετε τα γάντια. Αποφύγετε να αγγίζετε τις μπανέλες και τα πασσαλάκια με γυμνά χέρια.

6. Εάν το χιόνι είναι πολύ μαλακό, προτιμήστε να θάψετε τα πασσαλάκια οριζόντια και, στη συνέχεια, πατήστε το χιόνι από πάνω τους για να πακτωθούν καλά.

7. Μπορείτε, επίσης, να χρησιμοποιήσετε το πιολέ ή τα μπατόν σας ως πρόσθετα πασσαλάκια.

8. Αν φυσάει πολύ, στοιβάξτε το χιόνι γύρω από τις άκρες της σκηνής για να εμποδίσετε τον άνεμο να μπει από κάτω.

9. Φροντίστε να απομακρύνετε το συσσωρευμένο χιόνι πάνω στη σκηνή ή έξω από την είσοδό της.

Αυτά και καλή διανυκτέρευση.

Ίσως σας ενδιαφέρουν…