Μια λίμνη στην κορυφή του ψηλότερου βουνού της Βόρειας Κορέας

Η λίμνη Tianchi ή Chonji βρίσκεται στην κορυφή του βουνού Baekdu στην Βόρεια Κορέα και είναι γνωστή με την κοινή ονομασία “Heaven Lake”, επειδή οι ντόπιοι πιστεύουν ότι η θέση της αποτελεί τρόπον τινά την είσοδο στον Παράδεισο!

Το όρος Baekdu έχει υψόμετρο 2.744 μέτρα, βρίσκεται στα σύνορα της Βόρειας Κορέας με την Κίνα, και είναι το ψηλότερο βουνό της Κορεατικής χερσονήσου.

Photo © NASA

Με μέσο βάθος τα 213 μ. και μέγιστο βάθος τα 384 μέτρα, η λίμνη βρίσκεται μέσα σε έναν κρατήρα ηφαιστείου σε υψόμετρο 2.189 μέτρων, και δημιουργήθηκε το 969 μ.Χ., μετά από μια ισχυρή έκρηξη, καλύπτοντας μια έκταση περίπου 9,82 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Photo © Uri Tours

Πρόκειται για τη βαθύτερη λίμνη της Βόρειας Κορέας, ενώ αποτελεί ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα σημεία της χώρας, όπου πλήθος τουριστών επιλέγουν να επισκεφθούν σε όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Photo © Joe Jiang

Από τον Οκτώβριο μέχρι και τον Ιούνιο η λίμνη είναι εξ ολοκλήρου καλυμμένη με πάγο, δίνοντας την εικόνα στο θεατή ότι αποτελεί συνέχεια των χιονισμένων βουνοκορφών που δεσπόζουν στην περιοχή.

Οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν πεζοπορία και βόλτες με άλογα στα ορεινά μονοπάτια γύρω από τη λίμνη, ενώ η το πιο κοινό κατάλυμμα στην περιοχή είναι οι περίφημες σκηνές “Yurts Canvas” των νομάδων, που προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία διαμονής.

Θέση στο χάρτη

Πηγή
perierga.gr

Ίσως σας ενδιαφέρουν…