Ένα γυάλινο μονοπάτι στα 1.300 μέτρα στο βουνό Tianmen της Κίνας

Το βουνό Tianmen

Το βουνό Tianmen βρίσκεται στο ομώνυμο εθνικό πάρκο, κοντά στην πόλη Zhangjiajie, στα ΒΔ της επαρχίας Hunan της Κίνας. Οι επισκέπτες της περιοχής έχουν τη δυνατότητα να περπατήσουν χιλιόμετρα μονοπατιών στο χείλος των γκρεμών στην κορυφή του βουνού, στην οποία είναι χτισμένος και ένας μεγάλος ναός από την εποχή της Δυναστείας των Tang.

Ένα τμήμα του δικτύου των μονοπατιών που διαθέτει το βουνό είναι γυάλινο, και σίγουρα δεν μπορούν να περπατηθούν από λιπόψυχους! Το γυάλινο αυτό μονοπάτι βρίσκεται στα 1.300 μέτρα πάνω από μια βραχώδη χαράδρα. Οι τολμηροί διαβάτες του, απολαμβάνουν θέα που κόβει την ανάσα ακόμη και κάτω από τα πόδια τους. Οι έχοντες υψοφοβία δεν αντέχουν ούτε βήμα σ’ αυτό το μοναδικό αξιοθέατο που θα απολαύσετε στις παρακάτω φωτογραφίες…

Στο βουνό έχει κατασκευαστεί και ένα τελεφερίκ που συνδέει τον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης Zhangjiajie με την κορυφή του. Στους τουριστικούς οδηγούς διαφημίζεται ως το “μακρύτερο τελεφερίκ στα ψηλά βουνά σ’ ολόκληρο τον κόσμο”. Το τελεφερίκ έχει μήκος 7.455 μέτρα, διαθέτει 94 καμπίνες και υψόμετρο ανάβασης 1.279 μέτρα. Η κλίση του φτάνει μέχρι και το ασυνήθιστο νούμερο των 37 μοιρών.

Το εντυπωσιακό τελεφερίκ στο βουνό Tianmen

Χάρτης

Πηγές
wikipedia.org
okoursaros.com

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...